Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-04-02 13:12:20 +0300 Το ζευγάρι δημιουργεί μία σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας με την μαία, στην οποία μπορεί να απευθύνεται καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και για τους πρώτους μήνες ζωής του βρέφους.  Τελικά βοηθούν τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού;

Τελικά βοηθούν τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού;

Τελικά βοηθούν τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού; 470 900
Το ζευγάρι δημιουργεί μία σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας με την μαία, στην οποία μπορεί να απευθύνεται καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και για τους πρώτους μήνες ζωής του βρέφους. 

Ένα από τα πρώτα βήματα που ακολουθούν οι γυναίκες που κυοφορούν είναι να δηλώσουν συμμετοχή σε μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Οι μαίες είναι συνήθως οι διοργανώτριες των μαθημάτων τοκετού. Το ζευγάρι, τις περισσότερες φορές, παρακολουθεί μαζί τα μαθήματα με σκοπό να είναι και οι δύο γονείς, εξίσου προετοιμασμένοι, για τον ερχομό του νέου μέλους στην οικογένεια. 

Το ερώτημα όμως είναι πόσο βοηθητικές είναι αυτές οι συναντήσεις; 

 

Τα μαθήματα συνήθως περιλαμβάνουν:

  • οδηγίες για το πως θα φροντίζει η έγκυος τον εαυτό της κατά τη διάρκεια της κύησης. 
  • ασκήσεις αναπνοών για χαλάρωση και συγκέντρωση 
  • ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα τον κάθε μήνα που περνά
  • χρήσιμες γνώσεις για την περιποίηση του μωρού 
  • συμβουλές για την ψυχική και σωματική υγεία της εγκύου 
  • προετοιμασία του ζευγαριού 
  • επικοινωνία με άλλα ζευγάρια που πρόκειται να γίνουν γονείς 

 

Οι περισσότεροι νέοι γονείς αναφέρουν πως έχουν επωφεληθεί από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Η έγκυος ξέρει τι  να περιμένει και δεν ξαφνιάζεται από τις αλλαγές που παρατηρεί στον οργανισμό της. Οι νέοι γονείς αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια και είναι εκπαιδευμένοι για το πως και τι ακριβώς να κάνουν όταν έρθει η στιγμή. Ταυτόχρονα, έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που μοιράζονται πολλές αγωνίες και σκέψεις και βρίσκονται σε ανάλογη φάση ζωής. Τέλος, το ζευγάρι δημιουργεί μία σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας με την μαία, στην οποία μπορεί να απευθύνεται καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και για τους πρώτους μήνες ζωής του βρέφους. 

 

Σίγουρα, η μαία μπορεί να σας βοηθήσει και τη στιγμή του τοκετού ή και τις πρώτες μέρες σας με το μωρό στο σπίτι, χωρίς απαραίτητα να έχετε παρακολουθήσει τα μαθήματα. Όμως σίγουρα όσο καλύτερα προετοιμασμένοι είστε από νωρίς τόσο το καλύτερο.  

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας