Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-06-23 10:21:50 +0300 Τα ωφέλη του baby swimming σύμφωνα με τους παδιάτρους Τα ωφέλη του baby swimming σύμφωνα με τους παδιάτρους

Τα ωφέλη του baby swimming σύμφωνα με τους παδιάτρους

Τα ωφέλη του baby swimming σύμφωνα με τους παδιάτρους 470 900
Οι παιδίατροι υπογραμμίζουν τα οφέλη που έχει για τα μωρά το υγρό στοιχείο

Το νερό, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ο φυσικός χώρος για τα μωρά. Μετά από 9 μήνες στην κοιλιά της μητέρας, η «επιστροφή» τους σε υγρό περιβάλλον τα ηρεμεί και τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια. 
Για το λόγο αυτό οι παιδίατροι λοιπόν υπογραμμίζουν τα οφέλη που έχει για τα μωρά από την ηλικία των 6 μηνών η κολύμβηση. Το λεγόμενο baby swimming όπου τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αποδεκτό από τους γονείς αναγνωρίζοντας κι εκείνοι τις ευεργετικές ιδιότητές του.


Τα οφέλη


Το κολύμπι σ’ αυτήν την ηλικία (δηλαδή από 6 μηνών και άνω που επιτρέπεται η βρεφική κολύμβηση) βελτιώνει τη φυσική κατάσταση του μωρού. Έρευνες έδειξαν ότι τα βρέφη που παρακολουθούν μαθήματα βρεφικής κολύμβησης περπατούν πιο γρήγορα, έχουν καλύτερη ισορροπία, μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή, ελέγχουν καλύτερα τις κινήσεις και τη στάση του σώματός τους. Πολλοί γονείς παρατηρούν ακόμη ότι μετά την πισίνα, τα μωράκια τους κοιμούνται σαν πουλάκια , αφού οι απαλές και ήρεμες ασκήσεις στο νερό τα χαλαρώνουν. Όμως τα οφέλη φτάνουν και πιο μακριά στην υγεία των μωρών. Μέσα από την άσκηση στο νερό, τονώνεται το αναπνευστικό και το ανοσοποιητικό τους σύστημα ώστε να μπορούν να «πολεμήσουν» τις λοιμώξεις, εάν εμφανιστούν. Όλα αυτά βέβαια, όταν τα μαθήματα κολύμβησης γίνονται με μεγάλη συχνότητα μέσα στη χρονιά.

Αυτοπεποίθηση


Ένα μωράκι που μαθαίνει να κινείται ελεύθερα μέσα στο νερό και να αναπτύσσει τις κολυμβητικές του δεξιότητες, μαθαίνει και να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Κάθε φορά που η προπονήτρια του λέει «μπράβο» και το ενθαρρύνει να συνεχίσει ή το προτρέπει να αλλάξει τις ασκησούλες, το μωρό μαθαίνει να προσαρμόζεται στα ερεθίσματα και έτσι σιγά-σιγά μπαίνουν οι βάσεις για να γίνει αύριο ένας ανεξάρτητος ενήλικας, γεμάτος αυτοεκτίμηση και αυτοεποίθηση.
Μπορεί φαινομενικά οι ασκησούλες στα προγράμματα βρεφικής κολύμβησης να μοιάζουν με απλό ευχάριστο παιχνίδι αλλά στην πραγματικότητα έχουν μέσα τους καμουφλαρισμένους κανόνες ασφαλείας. Έτσι, το μωράκι μαθαίνει από νωρίς τι σημαίνει κολυμπάω με ασφάλεια και όταν μεγαλώσει, θα ξέρει πώς να προφυλαχθεί από τους κινδύνους στη θάλασσα.

Κοινωνικοποίηση από νωρίς


Συχνά, τα μαθήματα κολύμβησης είναι η πρώτη επαφή του μωρού με άλλα βρέφη. Κι αν δεν μπορεί ακόμα να πει «κοίτα το μακροβούτι μου, φιλαράκι», μέσα από το παιχνίδι σίγουρα αλληλεπιδρά με τα άλλα μωρά και αρχίζει να κάνει τις πρώτες του παρέες. Το αποτέλεσμα; Να γίνεται ένα κοινωνικό μωράκι που λατρεύει τις συναναστροφές με τους άλλους μπόμπιρες και ανυπομονεί να έρθει η ώρα να ξαναπαίξει μαζί τους στην πισίνα.

Δέσιμο του γονιού με το μωρό


Όταν το μωρό είναι τόσο μικρό, είναι δύσκολο να βρεθούν πολλές δραστηριότητες που εμπλέκουν τη μαμά και τον μπαμπά. Το baby swimming όμως δίνει την καλύτερη αφορμή για να περάσει η οικογένεια παραγωγικές και χαλαρωτικές στιγμές που θα γεμίσουν τις μπαταρίες της με ενέργεια και το οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφιών με… δελφινάκια! Και όχι μόνο αυτό αλλά, αν οι γονείς δεν βγαίνουν συχνά απ’ το σπίτι, στην τάξη του baby swimming θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τους δικούς τους φίλους, γνωρίζοντας άλλους γονείς με τους οποίους έχουν κοινά ενδιαφέροντα.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας