Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-01-22 09:54:09 +0200 Όμως τώρα οι γονείς που έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο συνεχίζουν να αναδιαμορφώνουν βήμα βήμα την καθημερινότητα τους. Πως να ισορροπήσεις τη δουλειά από το σπίτι και τα μαθήματα των παιδιών;

Πως να ισορροπήσεις τη δουλειά από το σπίτι και τα μαθήματα των παιδιών;

Πως να ισορροπήσεις τη δουλειά από το σπίτι και τα μαθήματα των παιδιών; 470 900
Ποιες όμως είναι οι συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς για να έχουν όσο το δυνατόν πιο εύκολη καθημερινότητα;

Μία από τις μεγαλύτερες αγωνίες των γονιών κατά την περίοδο της καραντίνας είναι η εκπαίδευση των παιδιών τους και πιο συγκεκριμένα ο συνδυασμός των μαθημάτων και της δικής τους εργασίας από το σπίτι. Η πρώτη πρόβα έγινε την προηγούμενη άνοιξη, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown. Όμως τώρα οι γονείς που έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο συνεχίζουν να αναδιαμορφώνουν βήμα βήμα την καθημερινότητα τους. 

 

Ποιες όμως είναι οι συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς για να έχουν όσο το δυνατόν πιο εύκολη καθημερινότητα

 

Οργανωμένη καθημερινότητα 

 

Ο χρυσός κανόνας είναι το πρόγραμμα. Θα εξυπηρετήσουν τόσο τους γονείς όσο και τους μαθητές. Όταν ζούμε μέσα σε μία αβεβαιότητα ένα λειτουργικό πρόγραμμα πάνω στις ανάγκες μας μπορεί να μας λύσει τα χέρια και να μας δώσει μία αίσθηση ασφάλειας. 

 

Περιβάλλον εργασίας 

 

Δημιουργήστε ένα συγκεκριμένο χώρο στο σπίτι που θα μπορείτε να “κατατρέχετε” όταν έχετε μία εξαιρετικά απαιτητική μέρα ή μία σημαντική συνάντηση. Ο χώρος αυτός ιδανικά θα πρέπει να έχει καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, να απομονώνεται από τους υπόλοιπους χώρους τους σπιτιού και να μην έχει αντικείμενα τα οποία μπορεί να χρειαστούν τα παιδιά όσο εσείς θα είστε απορροφημένοι στη δουλειά. 

 

Επικοινωνία 

 

Ο βασικός κανόνας σε κάθε σχέση είναι η επικοινωνία. Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου μιλάμε για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου είναι πιο εύκολο να εξηγήσετε στα παιδιά γιατί χρειάζεστε αυτό το πρόγραμμα και ο προσωπικός σας χώρος. Την ώρα που εσείς εργάζεστε, υπό κανονικές συνθήκες οι μαθητές θα ήταν στο σχολείο ή θα προετοιμάζονταν για τα μαθήματά τους. Η αναλογία των προγραμμάτων σας μπορεί να γίνει και η αφορμή για να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά. 

 

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως είμαστε άνθρωποι, με αδυναμίες και αγωνίες. Είναι απόλυτα ανθρώπινο να ζητήσετε βοήθεια αν αισθάνεστε ότι η κατάσταση δυσκολεύει. Το σχολείο είναι το ιδανικότερο πλαίσιο στο οποίο μπορείτε να στραφείτε για συμβουλές και καθοδήγηση. 


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας