Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-01-20 11:59:34 +0200 Η προσωπική μαρτυρία της γυναίκας αυτής βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με πρόσφατα αποτελέσματα έρευνας του Harvard. Κρίση ταυτότητας μετά τον ερχομό του μωρού; Δεν είσαι μόνος.

Κρίση ταυτότητας μετά τον ερχομό του μωρού; Δεν είσαι μόνος.

Κρίση ταυτότητας μετά τον ερχομό του μωρού; Δεν είσαι μόνος. 470 900
Συγκεκριμένα η γνωστή γυμνάστρια τόνισε πως ένιωσε σαν να χάνει τον εαυτό της. Δεν ήξερε ποια είναι, πως να γυμνάζεται και ούτε καν τι της άρεσε να φοράει πριν την γέννηση του δεύτερού της γιού.

Πριν από λίγο καιρό η αγγλίδα γυμνάστρια Sinead Trains αποκάλυψε μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Instagram κάποια στοιχεία σχετικά με την εγκυμοσύνη της. Η ίδια μητέρα δύο αγοριών ανέφερε πως ενώ στην πρώτη της γέννα ήταν όλα απλά και εύκολα, την δεύτερη φορά τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα για την ίδια. Συγκεκριμένα η γνωστή γυμνάστρια τόνισε πως ένιωσε σαν να χάνει τον εαυτό της. Δεν ήξερε ποια είναι, πως να γυμνάζεται και ούτε καν τι της άρεσε να φοράει πριν την γέννηση του δεύτερού της γιού. 

 

Η προσωπική μαρτυρία της γυναίκας αυτής βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με πρόσφατα αποτελέσματα έρευνας του Harvard. Συγκεκριμένα, η Janna Koretz σε άρθρο της στο γνωστό περιοδικό υποστηρίζει πως όταν γίνεσαι γονιός ο νέος σου ρόλος επηρεάζει έντονα τους παλιούς ρόλους τους οποίους είχες συνηθίσει. Στην μητέρα αφού γεννήσει το μωράκι της, ο εγκέφαλός της αναδιαμορφώνεται από μόνος του, με αποτέλεσμα να σταματά κάποιες παλιές συνδέσεις και να δημιουργεί χώρο για νέες. Αν πρόκειται για έναν άνθρωπο που πριν γίνει γονιός ήταν πολύ προσηλωμένος στον επαγγελματικό του ρόλο είναι πολύ πιθανό να νιώσει χαμένος με το νέο του ρόλο και να μην αναγνωρίζει τον εαυτό του. 

 

Η σύγχυση των ρόλων αυτών μπορεί να οδηγήσει σε κρίση ταυτότητας, άγχος, κατάθλιψη και εξάντληση. Είναι αρκετά φυσιολογικό και αναμενόμενο, αν σκεφτεί κανείς πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα ενός νέου γονέα. Ποια είναι η πρόταση της Janna Koretz; Ο νέος γονιός πρέπει να αναθεωρήσει δύο βασικές έννοιες. Πρώτα την έννοια της επιτυχίας. Η επιτυχία δεν είναι μόνο το A ή το 100%. Επιτυχία είναι οποιαδήποτε στιγμή νιώθεις πως ξεπερνάς τον εαυτό σου. Έπειτα την έννοια του εαυτού. Ο νέος γονιός έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τον εαυτό του πριν τον ερχομό του μωρού αλλά έχει και αρκετά νέα. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας