Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-27 16:11:52 +0300 Οι εξετάσεις αίματος στον ομφάλιο λώρο μπορούν να προβλέψουν τις τροφικές αλλεργίες. Ο ομφάλιος λώρος σώζει ζωές

Ο ομφάλιος λώρος σώζει ζωές

Ο ομφάλιος λώρος σώζει ζωές 470 900
Οι εξετάσεις αίματος στον ομφάλιο λώρο μπορούν να προβλέψουν τις τροφικές αλλεργίες.

Οι τροφικές αλλεργίες είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Κάτι το οποίο δεν ξέραμε μέχρι πρότινος, είναι ότι τα πρώτα σημάδια είναι ορατά ήδη από την ώρα του τοκετού και μάλιστα χάρη στον ομφάλιο λώρο που συνδέει τη μαμά με το μωρό του. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μία απλή εξέταση αίματος στο ομφάλιο λώρο μπορεί να προβλέψει αν τα μωρά θα αναπτύξουν αλλεργίες σε συγκεκριμένα τρόφιμα στην παιδική τους ηλικία. 

"Βρήκαμε έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα παιδιά που έχουν 'υπερδραστήρια' ανοσοποιητικά κύτταρα και στην ανάπτυξη αλλεργιών στο γάλα στα αυγά, στα φυστίκια, στο αλεύρι και σε άλλες τροφές τα πρώτα χρόνια ζωής τους."

Η ανακάλυψη αυτή των επιστημόνων πιστεύεται ότι θα οδηγήσει στην εύρεση θεραπειών για αλλεργίες που έχουν αποβεί μοιραίες για πολλά νεογέννητα και νήπια. 

"Τα κύταρρα αυτά, τα οποία λέγονται μονοκύττες δημιουργούνται λίγο πριν ή κατα τη διάρκεια της γέννας. Η εξέταση δειγμάτων των κυττάρων μας κάνουν να ελπίζουμε στην εύρεση θεραπειών για τέτοιου είδους αλλεργίες."

Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκε δείγμα 1000 μαμάδων και των μωρών τους. Σύμφωνα με τον καθηγητή Peter Vuillermin, τα περιστατικά παιδικών τροφικών αλλεργιών έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι ένα στα 16 παιδιά υποφέρουν από μία τουλάχιστον αλλεργία σε κάποια τροφή με τις πιο συνηθισμένες να είναι τα αυγά, το αλεύρι, τα φυστίκια, τα καρύδια, το ψάρι και τα θαλασσινά. Τα συμπτώματα των τροφικών αλλεργιών είναι τα κόκκινα εξανθήματα, το πρήξιμο, η διάρροια, ο εμετός, το άσθμα και οι πονοκέφαλοι.

Πηγή: dailymail.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας