Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-06-22 11:42:52 +0300 Μήπως είστε προληπτικοί; Η Τελευταία Μαύρη Γάτα του Ευγένιου Τριβιζά μάλλον θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη! Η Τελευταία Μαύρη Γάτα

Η Τελευταία Μαύρη Γάτα

Η Τελευταία Μαύρη Γάτα 470 900
Μήπως είστε προληπτικοί; Η Τελευταία Μαύρη Γάτα του Ευγένιου Τριβιζά μάλλον θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη!

Όλοι έχουμε ακούσει αυτό το βιβλίο. Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να σας το προτείνουμε γιατί ήδη οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε την αξία του. Θα θέλαμε όμως να εστιάσουμε στο γιατί θεωρούμε σημαντικό τα παιδιά μας να έχουν διαβάσει- είτε μόνα τους είτε μαζί μας- το συγκεκριμένο βιβλίο του μεγάλου συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά! 

Η Τελευταία Μαύρη Γάτα

Σε μια εποχή όπως η σημερινή, όπου άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς έρχονται σε επαφή και ζουν στις ίδιες κοινωνίες είναι πολύ εύκολο, λόγω του φόβου για το διαφορετικό και το άγνωστο, να παρασυρθούμε και να αποστασιοποιηθούμε, γιατί πολύ απλά δε βλέπουμε τα πράγματα όπως τα βλέπουν τα παιδιά! Φοβόμαστε το ξένο και όταν οι καταστάσεις αρχίζουν και γίνονται δυσμενείς, θα το στοχοποιήσουμε και θα το κατηγορήσουμε για ό, τι κακό και αν συμβεί. 

Σε αυτό ακριβώς το σημείο μπαίνει και η ιστορία αυτής της τελευταίας μαύρης γάτας. Τα παιδιά θα διαβάσουν μία υπέροχη περιπέτεια, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα τους εντυπωθεί η ιδέα ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε το οτιδήποτε χωρίς πρώτα να το ερευνήσουμε, ότι πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις και ότι πρέπει να ψάχνουμε να βρούμε την αλήθεια που βρίσκεται κρυμμένη πίσω από τις πράξεις. Δε βιαζόμαστε να κρίνουμε και να κατηγορήσουμε τους άλλους, γιατί τότε και οι άλλοι θα κάνουν το ίδιο για εμάς. Είναι ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους. Όλοι θα διαβάσουν την ίδια ιστορία, αλλά θα κερδίσουν διαφορετικά πράγματα μέσα από αυτή. Στην ουσία πρόκειται για ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του φανατισμού και της δεισιδαιμονίας.

Υπόθεση

Σε ένα μακρινό νησί τα μέλη μιας μυστικής αδελφότητας προληπτικών πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και αποφασίζουν να τις εξολοθρεύσουν με δηλητήρια, παγίδες και χίλιους δύο απάνθρωπους τρόπους. Λίγο θέλουν για να επιτύχουν ολοκληρωτικά τον σκοπό τους. Μόνο μια μαύρη γάτα έχει απομείνει ζωντανή. Τα μέλη της αδελφότητας είναι αποφασισμένα να τη βρουν και να την εξοντώσουν. Αλλά και η γάτα είναι αποφασισμένη να επιζήσει. Αυτή είναι η ιστορία ενός ανελέητου διωγμού, ενός απελπισμένου έρωτα, μιας πικρής προδοσίας – αυτή είναι η ιστορία της τελευταίας μαύρης γάτας.

Πληροφορίες

Τίτλος: Η Τελευταία Μαύρη Γάτα
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς 
Εκδότης: Μεταίχμιο
ISBN: 9789605017309
Σελίδες: 407 // Έτος Έκδοσης: 2012

Σχετικά Άρθρα

Ο Φίλος μου ο Ποδηλατάκιας
Ο Χταπόδιος Σέιφ και οι τρεις Θαλασσοφύλακες

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας