Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-06-01 12:31:48 +0300 Παιδί και ποδήλατο, μια σχέση αγάπης για τα παιδιά, αλλά αγωνίας για τους γονείς. Πώς μπορείτε να μάθετε στα παιδιά σας να ποδηλατούν με ασφάλεια; Ένα παραμύθι είναι πάντα η σωστή λύση! Ο Φίλος μου ο Ποδηλατάκιας

Ο Φίλος μου ο Ποδηλατάκιας

Ο Φίλος μου ο Ποδηλατάκιας 470 900
Παιδί και ποδήλατο, μια σχέση αγάπης για τα παιδιά, αλλά αγωνίας για τους γονείς. Πώς μπορείτε να μάθετε στα παιδιά σας να ποδηλατούν με ασφάλεια; Ένα παραμύθι είναι πάντα η σωστή λύση!

Στις 3 Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και προτού βγείτε για βόλτα με τα ποδήλατα παρέα με τα παιδιά σας, βρείτε λίγο χρόνο για να διαβάσετε μαζί τους μια ιστορία για το πώς να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια!

Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, θέλοντας να προετοιμάσει τα παιδιά ως υπεύθυνους αυριανούς οδηγούς, προσπαθεί να τα ευαισθητοποιήσει σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Η ανάπτυξη της παιδείας γύρω από την οδική ασφάλεια αποτελεί και το κλειδί για τη μείωση των οδικών ατυχημάτων στη χώρα μας.

Ο Φίλος μου ο Ποδηλατάκιας

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Ποδηλατάκιας, ένα μαγικό ποδήλατο που μιλάει και προσπαθεί με απλό και διασκεδαστικό τρόπο να βοηθήσει τα  παιδιά να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τους βασικούς κανόνες της ασφαλούς και υπεύθυνης οδήγησης κατά τη διάρκεια της βόλτας τους με το ποδήλατο.

Υπόθεση

Η ιστορία του βιβλίου είναι οι περιπέτειες του Κωστάκη και του μαγικού ποδηλάτου που το έλεγαν Ποδηλατάκια. Ο Ποδηλατάκιας έμαθε στον Κωστάκη τι πρέπει να προσέχει αυτός και οι φίλοι του όταν κάνουν ποδήλατο. Κυρίως, όμως, τι πρέπει να αποφεύγουν για να μην κινδυνεύει η ζωή και η υγεία τους. 
Πρόκειται για μια γλυκιά ιστορία, η οποία μέσω της περιπέτειας, καταφέρνει να περάσει στα παιδιά βασικούς όρους και κανόνες, χωρίς να αισθάνονται ότι κάποιος τους κάνει μάθημα. Η ιστορία μένει στο μυαλό τους και τους συντροφεύει σε κάθε βόλτα που κάνουν με το ποδήλατό τους. Εξάλλου, όλα τα παιδιά θα ήθελαν ένα μαγικό ποδήλατο που να τα προστατεύει, ίσως αυτό το ποδήλατο να είναι και το δικό τους! 

Το βιβλίο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Πληροφορίες

Τίτλος: Ο Φίλος μου ο Ποδηλατάκιας
Συγγραφέας: Κατερίνα Βαϊμάκη
Εικονογράφηση: Ρεβέκκα Βεδέ
Έκδοση: Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
ISBN 978-960-87771-6-3
Σελίδες: 32  //  Έτος έκδοσης: 2013
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας