Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-02-05 13:07:13 +0200 Η νέα φιγούρα Lego σε αναπηρικό καροτσάκι που έχει γίνει ανάρπαστη σε όλον τον κόσμο. Η άλλη όψη των παιχνιδιών

Η άλλη όψη των παιχνιδιών

Η άλλη όψη των παιχνιδιών 470 900
Η νέα φιγούρα Lego σε αναπηρικό καροτσάκι.

Τα παιχνίδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας ενός παιδιού και όπως λέει και η ακαδημαϊκός και συγγραφέας Katie Ellis "Τα παιχνίδια είναι ο καθρέφτης των αξιών μας".

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ένα παιχνίδι μπορεί να καλλιεργήσει το χαρακτήρα ενός παιδιού; Πώς μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης του και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του;

Πριν δύο εβδομάδες, η Mattel ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η νέα σειρά Barbie θα είναι διαθέσιμη στην αγορά. Οι νέες κούκλες ποικίλουν ως προς το σωματότυπο και το χρώμα δέρματος. Ψηλές, μικροκαμωμένες, με καμπύλες, χωρίς καμπύλες, από κάθε γωνιά του κόσμου, οι νέες Barbie πλησιάζουν αρκετά στην όψη και τις αναλογίες μία κανονικής γυναίκας, αναιρώντας έτσι το πρότυπο γυναίκας με την αφύσικα τέλεια εικόνα και την υπερβολικά αδύνατη σιλουέτα. 

Λίγες μέρες αργότερα η Lego παρουσίασε τη νέα σειρά. Το ενδιαφέρον όλων στράφηκε στη φιγούρα ενός άντρα σε αναπηρικό καροτσάκι και μέσα σε λίγες ώρες η φωτογραφία του ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο.  

"Δεν περιμέναμε ότι θα αντιμετωπίζονταν σαν κάτι τόσο ιδιαίτερο. Σκεφτήκαμε τις σκηνές από την καθημερινότητα όλων μας και κάπως έτσι προέκυψε η δημιουργία αυτού του χαρακτήρα" 

Η ενέργεια αυτή επικροτήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλους τον κόσμο. 

"Αυτή η τόσο μικρή φιγούρα κρύβει ένα τεράστιο μήνυμα..."

 

"Η Lego δημιούργησε την πρώτη φιγούρα σε αναπηρικό καροτσάκι. Ακόμα ένα βήμα για να βοηθήσουμε και να έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες " 

 

Η δύναμη των παιχνιδιών είναι πολύ μεγαλύτερη από όση πολλοί νομίζουν. Ένα μόνο παιχνίδι είναι ικανό να αποδυναμώσει προκαταλήψεις και να ενισχύσει τη συμπόνια και την αγάπη για τους γύρω μας.

Πηγή: theguardian.com
          today.com
          popsugar.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας