Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-10 17:19:29 +0300 Τα παρακάτω παιχνίδια θα σας βοηθήσουν να ενθαρρύνετε το μωρό σας να αξιοποιήσει στο έπακρο τις νέες ικανότητές του καθώς τις ανακαλύπτει με τον ποιο διασκεδαστικό τρόπο! Παιχνίδια που ενθαρρύνουν το μωρό σας να μάθει τις ικανότητές του!

Παιχνίδια που ενθαρρύνουν το μωρό σας να μάθει τις ικανότητές του!

Παιχνίδια που ενθαρρύνουν το μωρό σας να μάθει τις ικανότητές του! 470 900
Τα παρακάτω παιχνίδια θα σας βοηθήσουν να ενθαρρύνετε το μωρό σας να αξιοποιήσει στο έπακρο τις νέες ικανότητές του καθώς τις ανακαλύπτει με τον ποιο διασκεδαστικό τρόπο!

Το μωρό σας αναπτύσσεται με  εκπληκτικό ρυθμό το πρώτο έτος.  Δεν θα περάσει πολύς χρόνος προτού να αρχίσει να κάνει «βαρελάκια», να κάθεται ή να μπουσουλάει. Ποια παιχνίδια είναι καλύτερα για βρέφη κάτω των έξι μηνών;

 

Χρίτσι Χρατς

Γεμίστε ένα καθαρό άδειο πλαστικό μπουκάλι με κόκους από ρύζι και χρυσόσκονη. Μέχρι και τον 3ο μήνα βάλτε το μωρό σας πάνω στην κοιλιά σας και τραβήξτε του την προσοχή κουνώντας το μπουκάλι ελαφρά προς την πλευρά που κοιτάει. Ο ήχος από το ρύζι θα το ησηχάσει και η λάμψη της χρυσόσκονης θα του κινήσει την περιέργεια. Μεγαλώνοντας μπορείτε να βάλετε το μικρό σας να κάτσει στα πόδια σας ακουμπώντας με την πλάτη του πάνω στην κοιλιά σας.

 

Αντιγραφούλης

Το μωρό σας λατρεύει να παρακολουθεί το πρόσωπό σας και αυτό το παιχνίδι θα το βοηθήσει να οξύνει τις οπτικές του δεξιότητες. Τους πρώτους 3 μήνες κρατήστε το μωρό σας κοντά, καθώς μπορεί να εστιάσει καλύτερα σε αντικείμενα περίπου 20cm έως 35cm από το πρόσωπό του, ενώ μπορείτε να κρατήσετε μεγαλύτερη απόσταση όσο μεγαλώνει. Κάντε του γκριμάτσες, βγάλτε του τη γλώσσα. Θα προσπαθήσει να μιμηθεί κι άλλες εκφράσεις του προσώπου, όπως ένα μεγάλο χαμόγελο ή ένα ευρύ ανοιχτό στόμα.

 

 

Πω πω μια φούσκα!

Τα περισσότερα μωρά γοητεύονται από τις φούσκες. Καθίστε το μωρό σας στο ριλάξ ή στο κάθισμα του αυτοκινήτου και κάντε φούσκες, είτε με τσίχλα (τσιχλόφουσκες) είτε με σαπούνι. Δείτε πώς τις ακολουθεί με τα μάτια του καθώς μεγαλώνουν ή επιπλέουν. Μεγαλώνοντας θα δείξει ενδιαφέρον να τις αγγίξει, ακόμα και να τις σκάσει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από μια φούσκα που κάνει «ΠΑΤ»!

 

Πιάστο αν μπορείς

Το μωρό σας θα είναι σύντομα σε θέση να σηκώσει το κεφάλι για ένα δευτερόλεπτο ή δύο, ενώ βρίσκεται πάνω στην κοιλιά του. Όσο είναι στη θέση αυτή κουνήστε ένα παιχνίδι με ήχο και ζωηρά χρώματα λίγο πιο πάνω από το οπτικό του πεδίο για να του τραβήξετε την προσοχή. Τους πρώτους μήνες ο σκοπός είναι να επικεντρωθεί στο παιχνίδι αυτό, ενώ μεγαλώνοντας θα αρχίσει να τεντώνεται μέχρι να το πιάσει. Αυτή η άσκηση θα βοηθήσει στην ενίσχυση του λαιμού, των χεριών και των μυών των ποδιών.

 

 

Το καθρεφτάκι

Το μωράκι σας έχει χαραγμένο στη μνήμη του το πρόσωπό σας, αλλά ακόμα δεν έχει δει το δικό του! Βοηθείστε το να αναπτύξει συνείδηση από νωρίς με το εξής πολύ απλό παιχνίδι: κρατήστε ένα καθρεφτάκι σε απόσταση από το πρόσωπό του, ενώ σιγά σιγά το φέρνετε πιο κοντά, έως ότου η αντανάκλασή του του τραβήξει την προσοχή. Όταν δει τον εαυτό του πείτε του ποιον βλέπει με ανθουσιασμένη φωνή και ξανατραβήξτε το καθρεφτάκι μακρυά. Μόλις δείτε ότι το ψάχνει ξαναφέρτε το κοντά και απολάυστε τις πιο ωραίες αντιδράσεις.

 

Πες ό,τι λέω

Η αλληλεπίδραση μαζί σας δίνει ιδιαίτερη ευχαρίστηση στο μικρό σας. Φέρτε το πρόσωπό σας απέναντι από το δικό του και επαναλάβεται λέξεις και μικρές φράσεις, όπως «σ’αγαπάω». Να είσαστε σίγουροι ότι σας ακούει. Μεγαλώνοντας θα αρχίσει να μπαμπαλίζει και να προσπαθεί να τις επαναλάβει, όπως επίσεις και να αντιδρά σε αυτό που του λέτε.

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας