Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-08 10:40:00 +0300 Η ανάρτηση γονέα στο Tik Tok με τη δασκάλα να βγάζει από κύκλο κορίτσι με αναπηρία προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Στο Tik Tok: "Βλέπεις τη θλίψη στα μάτια της" Δασκάλα απορρίπτει παιδί με ειδικές ανάγκες

Στο Tik Tok: "Βλέπεις τη θλίψη στα μάτια της" Δασκάλα απορρίπτει παιδί με ειδικές ανάγκες

Στο Tik Tok: "Βλέπεις τη θλίψη στα μάτια της" Δασκάλα απορρίπτει παιδί με ειδικές ανάγκες 470 900
Η ανάρτηση γονέα στο Tik Tok με τη δασκάλα να βγάζει από κύκλο κορίτσι με αναπηρία προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Οι ειδικές ανάγκες σε ένα χώρο σχολείου δεν είναι πρόβλημα για ένα δάσκαλο με ενσυναίσθηση. Είναι εκπαιδευτικό δώρο. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να βοηθήσεις το παιδί με ειδικές ανάγκες να νιώσει ότι ανήκει στην κοινωνία, ενώ έχεις στα χέρια σου ένα εξαιρετικό εργαλείο για να μάθεις σε όλα τα παιδιά την αλληλεγύη, την εμψύχωση, σημασία της ισότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας. 

Είναι αλήθεια ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο για έναν εκπαιδευτικό. Μπορεί οι συνθήκες, η πίεση της εργασίας, η έλλειψη πόρων και κυρίως η έλλειψη εκπαίδευσης του προσωπικού να προκαλούν εικόνες όπως αυτή που είδαμε σε βίντεο στο Tik Tok και μας ράγισε -αρχικά- την καρδιά.

Δυστυχώς γονέας και χρήστης του Tik Tok τράβηξε σε βίντεο τη στιγμή που δασκάλα του σχολείου, σε σχολική παράσταση, βγάζει ξεκάθαρα έξω από το παιχνίδι ένα κορίτσι σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όλα τα παιδιά τραγούδουν και διασκεδάζουν και το κορίτσι κοιτά "με θλίψη στα μάτια" όπως σχολιάζει και ο χρήστης, τους συμμαθητές της. 'Ενας άλλος σχολιάζει «Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, η δασκάλα ή οι γονείς που κάθονται δίπλα του χωρίς να κάνουν κάτι;» ή «Προετοιμάζουν τους μελλοντικούς ενήλικες να είναι αδιάφοροι, χωρίς συναισθήματα», όπως γράφουν άλλοι. 

Σίγουρα μπορεί να πρόκειται για απερισκεψία αλλά πρόκειται για μία θλιβερή εικόνα. Ας αναλάμβανε ένας γονιός από το κοινό. Ακόμα πιο θλιβερό ότι κανένας δεν κουνήθηκε από τη θέση του! 

Δείτε το σχετικό βίντεο 

@dailymail A heartbreaking video involving a disabled child at what appears to be an elementary school performance in front of parents has resurfaced after it appears that that the teacher 'excluded' her from the ongoing activities. #fyp #wheelchair #child #disability #school #heartbreaking ♬ i was only temporary - my head is empty

 

 

Εμείς αγαπούμε δασκάλους όπως αυτός εδώ!

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας