Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-19 16:57:45 +0200 Σκοπός της είναι να χτυπήσει όλα τα στερεότυπα για το σύνδρομο Down. To νέο spot για το σύνδρομο Down έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες

To νέο spot για το σύνδρομο Down έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες

To νέο spot για το σύνδρομο Down έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες 470 900
Σκοπός του είναι να χτυπήσει όλα τα στερεότυπα για το σύνδρομο Down.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down στις 21 Μαρτίου, ένα νέο spot που μόλις κυκλοφόρησε κατάφερε να γίνει viral μέσα σε λίγες ώρες. 

Το spot σε παραγωγή της CoolDown σκοπό έχει να καταρρίψει όλα τα στερεότυπα που κυκλοφορούν για τα άτομα με σύνδρομο Down. Ομολογουμένος το καταφέρνει με ένα δυναμικό μέσο: την εικόνα! 

Αλήθεια από πόσα πράγματα αποκλείουμε ένα άτομο με σύνδρομο Down, διαιωνίζοντας απλά την άποψη ότι "αυτό δεν μπορεί να το κάνει"; H παρανόηση, οι προκαταλήψεις και ο αποκλεισμός, στερούν από τα άτομα αυτά την ευκαιρία στη ζωή και τη δράση. Πολλές φορές με ακόμα χειρότερα αποτελέσματα για την ποιότητα ζωής τους. 

"Γεια σου bartender. Υποθέτεις ότι δεν μπορώ να πιω μια μαργαρίτα, οπότε δεν μου σερβίρεις μία μαργαρίτα, άρα δεν πίνω μια μαργαρίτα. Η υπόθεσή σου γίνεται λοιπόν πραγματικότητα" λέει στην κάμερα το κορίτσι με σύνδρομο Down βλέποντας ένα-ένα τις πόρτες της ζωής να κλείνουν (στο θρανίο, στο γυμναστήριο, στον έρωτα). 'Ανοιγουν μόλις μας αποδεικνύει ότι μπορεί να το κάνει. 

Τι συμβαίνει όμως τελικά με όλες αυτές τις αρνητικές υποθέσεις για τα άτομα με σύνδρομο Down; H CoolDown έχει κάτι πολύ ενδιαφέρον να πει "Οι αρνητικές μας υποθέσεις για τα άτομα με σύνδρομο Down μπορούν να μας οδηγήσουν να τους αντιμετωπίσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε αυτές οι απόψεις να παγιωθούν ως πραγματικότητα. Στην κοινωνιολογία, αυτό ονομάζεται «αυτοεκπληρούμενη προφητεία». Γιατί να μην τις αντιστρέψουμε λοιπόν; Εάν φτιάξουμε μία θετική εικόνα για τα άτομα με σύνδρομο Down, τότε θα τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στα σχολεία, τους χώρους εργασίας, τις σχέσεις και τις δραστηριότητές τους. Και ίσως αυτές οι θετικές εικόνες να γίνουν πραγματικότητα" αναφέρει η για το βίντεο που δημιούργησε. 

 

 

Πέρα από το πόσο μας αγγίζει το συγκερκιμένο βίντεο, θα μπορούσαμε να πούμε και ότι αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό κάθε ιδιαίτερότητας που έχει ένας άνθρωπος στη ζωή. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας