Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-22 09:58:37 +0200 Κάποια παλιά, κοριτσίστικα ονόματα που θεωρούμε ρετρό, κάνουν comeback ως ξεχωριστά. Παλιά, "γιαγιαδίστικα" ονόματα για το κοριτσάκι σας με ξεχωριστό νόημα

Παλιά, "γιαγιαδίστικα" ονόματα για το κοριτσάκι σας με ξεχωριστό νόημα

Παλιά, "γιαγιαδίστικα" ονόματα για το κοριτσάκι σας με ξεχωριστό νόημα 470 900
Κάποια παλιά, κοριτσίστικα ονόματα που θεωρούμε ρετρό, κάνουν comeback ως ξεχωριστά.

Δεν είναι ανάγκη πια να δώσετε το όνομα τη γιαγιάς. Που οι εποχές που γινόταν μάχη για το "όνομα ποιας γιαγιάς θα πάρει... Καμία φορά όμως, κάποια old school ονόματα έχουν μια ξεχωριστή γοητεία

Εμείς τα λατρεύουμε για το νόημα, την παλιού τύπου ομορφιά τους και τη λιγότερη συχνή χρήση τους. 

ΕΥΘΑΛΕΙΑ

Πόσο πιο αισιόδοξο όνομα για ένα κοριτσάκι από την Ευθαλεία, που σημαίνει Ευ+θάλλω και σημαίνει καλό και αθνώ, ευδοκιμώ, υπάρχω σε αφθονία. Συχνά το κόβουν σε Θάλεια ή Λίλα, αλλά κακώς: το Ευθαλεία είναι υπέροχο!

ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Κάποια στιγμή μπήκε στο ντουλάπι γιατί έφερνε στο μυαλό εκείνες, τις αυστηρές θείες/γιαγιάδες. 'Ομως το Καλλιόπη ακούγεται σαν μουσική.
Η ετυμολογία του αρχαιοελληνικού ονόματος Καλλιόπη είναι: κάλλος (= ομορφιά) + λέγειν (=αορ. είπον), δηλαδή εκείνη που έχει όμορφη φωνή ή εκείνη που μιλά όμορφα. Ακόμα (αυτό θα σας αρέσει περισσότερο) είναι ότι η Καλλιοπεία, ήταν η αρχαία Ελληνική ονομασία για την πλανήτη Αφροδίτη.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Σταματήσαμε κάποια στιγμή να το ακούμε και δεν καταλάβαμε γιατί. Το flower power όνομα Μαργαρίτα είναι μοναδικό και το απαντούσαμε κυριώς στα νησιά των Κυκλάδων. Προέρχεται από το ελληνικό επίθετο "μαργαρίτης", προερχόμενο από την αρχαία περσική λέξη για το μαργαριτάρι (την μαργκαρίτα -για σύγκριση το μαργαριτάρι στα σύγχρονα περσικά λέγεται μορβαρίντ). 

ΕΡΙΦΥΛΗ 

Το υπερήφανο όνομα Εριφύλη ακούγεται σαν μουσική. 'Ερχεται από αρχαίο Ελληνικό έρι:πολύ + φύλον) και σημαίνει "η έξοχη των γυναικών" ενώ έχει και μία eco νότα που μας αρέσει. 

ΑΡΣΙΝΟΗ

Ακούγεται εντελώς "γιαγιά από την Πόλη" το όνομα Αρσινόη! 'Εχει μια αρχοντιά παλιού τύπου και κουβαλάει μια ωραία ιστορία. Βγαίνει από το αρχαίο Ελληνικό άρσις = αίρω + νους και σημαίνει υψηλόφρον. Μεγάλο προσόν για μία γυναίκα του σήμερα αλλά και του αύριο, ακριβώς όπως και η μικρή σας. 

ΓΑΛΑΤΙΑ

Αυτή που είναι λευκή σαν το γάλα! Σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν μια από τις Νηρηίδες (η ομορφότερη) και αγαπημένη του Κύκλωπα Πολύφημου, παρόλο που εκείνη δεν του έδινε πίσω την αγάπη της. Μοιραίο όνομα και με έμφαση στην φυσική ομορφιά και τη δύναμή της. 

ΣΑΒΒΙΝΑ 

Προέρχεται από το "αναπαυόμενη" και ανήκει στη Χριστιανική πίστη. Το είχαν παλαιότερα οι γιαγιάδες αλλά τώρα επιστρέφει ως vintage που ακούγεται όμορφα και σε όλες τις λατινογενείς γλώσσες, αφού η ρίζα του είναι Λατινική. 

ΑΔΕΛΑΪΔΑ

Είναι ένα παρεξηγημένο όνομα! Στα γερμανικά σημαίνει "ευγενικό", "υψηλό" και δεν το ακούμε συχνά. Κι όμως έχει μια ευγένια και είναι ξεχωριστό για ένα κορίτσι σήμερα. 

 

Ελπίζουμε να σας βάλαμε ιδέες. Εάν μάλιστα επιλέξετε ένα από τα παραπάνω, κάναμε κάτι παραπάνο ένα άρθρο. Δώσαμε όνομα στο κοριτσάκι σας! 

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας