Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-01-20 15:18:24 +0200 Φωτογραφικό αφιέρωμα: Πως είναι για μια οικογένεια να ζει με τον αυτισμό;

Φωτογραφικό αφιέρωμα: Πως είναι για μια οικογένεια να ζει με τον αυτισμό;

Φωτογραφικό αφιέρωμα: Πως είναι για μια οικογένεια να ζει με τον αυτισμό; 470 900
Πως είναι η πραγματικότητα μιας οικογένειας που το ένα της παιδί έχει αυτισμό;

Η φωτογράφος Lauren Kamenitz με βάση της την Νέα Υόρκη, φωτογραφίζει οικογένειες στην καθημερινότητά τους, με στόχο να απαθανατίσει τις πραγματικές, φαντασμαγορικές και καθημερινές στιγμές που λαμβάνουν χώρα μέσα στα σπίτια των ανθρώπων. 

 

Μέρος του πρότζεκτ αυτού ήταν και η οικογένεια της Danielle και του Edmond. Η Danielle εργαζόμενη μητέρα τηλεφώνησε στην φωτογράφο για να πάρει μέρος στο φωτογραφικό της πρότζεκτ. Ο πατέρας Edmond που μένει στο σπίτι με τα παιδιά και είναι 100% ενήμερος για ότι συμβαίνει στο σπίτι ανυπομονούσε για την φωτογράφιση. 

 

Ο Edmond αμέσως με διαβεβαίωσε πως ήθελε ότι συμβαίνει στο σπίτι να καταγραφεί στον φακό,” αναφέρει η Lauren. “Όλα τα τακτοποιημένα, όμορφα, χαοτικά αγόρια - το ένα διαγνωσμένο με αυτισμό - έντονα να χοροπηδάνε τα πρωινά στους καναπέδες. Ο ίδιος ο πατέρας μου είπε πως όταν ο χαμός αυτός συμβαίνει μοιάζει αρκετά στρεσογόνος, όμως αν αποστασιοποιηθείς λιγάκι θα δεις πως στο τέλος, έχει και αρκετή πλάκα.” Η Danielle γράφει για την εμπειρία της ως εργαζόμενη μητέρα ενός παιδιού με αυτισμό στο προσωπικό της blog.

 

Η οικογένειά τους ήταν μια έμπνευση,” αναφέρει η Lauren. “Διαχειρίζονται τα τρία τους αγόρια και τις πολύ διαφορετικές ανάγκες του με δυναμισμό και ομορφιά. Υπάρχουν συγκεκριμένες ρουτίνες και κώδικες και είναι μοναδικό για κάποιον να είναι έστω και για λίγο μέρος όλου αυτού."

 

Μέσα από την παρατήρηση η φωτογράφος συνειδητοποίησε πως το μαγικό όταν παίρνεις μέρος στην καθημερινότητα μιας οικογένειας είναι πως βλέπεις πράγματα που κάνεις κι εσύ. Πρόκειται για πράγματα που όλοι οι άνθρωποι κάνουν και που η κάθε οικογένεια τα διαχειρίζεται με τον μοναδικό της τρόπο.  

 

source: Lauren Kamenitz

 

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας