Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-09 12:43:16 +0300 Πρόκειται για ένα παιχνίδι χωρίς αποκλεισμούς. Οι παίκτες μπορούν να διακρίνουν τα τουβλάκια με την αφή, υποβοηθούμενοι από δείκτες αφής. Μαθητές δημιούργησαν επιτραπέζιο για άτομα με προβλήματα όρασης

Μαθητές δημιούργησαν επιτραπέζιο για άτομα με προβλήματα όρασης

 Μαθητές δημιούργησαν επιτραπέζιο για άτομα με προβλήματα όρασης 470 900
Πρόκειται για ένα παιχνίδι χωρίς αποκλεισμούς. Οι παίκτες μπορούν να διακρίνουν τα τουβλάκια με την αφή, υποβοηθούμενοι από δείκτες αφής.

Ένα έξυπνο επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης, από επαναχρησιμοποιημένα τουβλάκια, κατάφεραν να δημιουργήσουν μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση καθηγητών τους.

Πρόκειται για το παιχνίδι TriGo, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι άκρως συμπεριληπτικό που ξεπερνάει την ψυχαγωγία, με στόχο να προάγει τη συμμετοχικότητα και να προσφέρει χαρά στους παίκτες όλων των ικανοτήτων.
 
«Το TriGO είναι προσβάσιμο σε άτομα με προβλήματα όρασης, φέροντας οδηγίες στα ελληνικά και στη γραφή Braille. Το όνομα του έχει διπλή σημασία. Όχι μόνο αποτίει φόρο τιμής στο κλασικό παιχνίδι Triliza, αλλά ενσωματώνει τη λέξη "go", προτρέποντας τον κόσμο να εκμηδενίζει τους αποκλεισμούς και να γίνει συμμετοχικός» αναφέρει η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου Ιωάννα Φωτιάδου.

 

source: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας