Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-03-26 23:21:38 +0200 Εύκολες κατασκευές για να μάθουν τα παιδιά την αλφαβήτα. DIY: Μαθαίνουμε τα γράμματα

DIY: Μαθαίνουμε τα γράμματα

DIY: Μαθαίνουμε τα γράμματα 470 900
Το μόνο που χρειάζεται για να μάθουν τα παιδιά είναι η φαντασία των γονιών και όρεξη για παιχνίδι!

Ο πιο όμορφος τρόπος να μάθει κάποιος είναι μέσα από το παιχνίδι.

Δείτε τρεις τρόπους εκμάθησης της άλφαβητα μέσα από το παιχνίδι.

Οι παρακάτω δραστηριότητες θα κρατήσουν απασχολημένο το παιδί καθώς παράλληλα θα περάσει χρόνο μαζί σας αλλά θα αρχίζει να μαθαίνει και τα γράμματα. (Το ίδιο παιχνίδι εναλλακτικά μπορεί να γίνει και για να μάθει τους αριθμούς) 

 

Ο ... γραμματοφάγος! 


Θα χρειαστούμε ένα παλιό κουτί από μωρομάντηλα, πλαστικά καπάκια και έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Ζωγραφίζουμε το κουτί στα χρώματα της επιλογής μας και του δίνουμε μορφή ζωγραφίζοντας μάτια. Στην συνέχεια κάθε καπάκι αντιστοιχεί σε ένα γράμμα. Κάθε φορά που ο γραμματοφάγος "πεινάει" ζητάμε από το παιδί να τον ταΐσει με το ανάλογο γράμμα! 

 

Ζωγραφίζοντας το αλάτι


Σε μια πλαστική λεκάνη ρίχνουμε αλάτι τόσο όσο να γεμίσει ο πάτος. Στη συνέχεια με ένα καλαμάκι ζητάμε από το παιδί να γράψει τα γράμματα σχεδιάζοντας τα! Με ένα κούνημα ... το γράμμα εξαφανίζεται και ο πίνακας από αλάτι είναι έτοιμος για να χρησιμοποιηθεί ξανά! 


Ο τροχός της αλφαβήτας


Η συγκεκριμένη κατασκευή θα κρατήσει απασχολημένο το παιδί στην βόλτα μας στο σούπερ μάρκετ, στη λαϊκή ή στο μανάβη. Παίρνουμε ένα μεγάλο χάρτινο πιάτο και γράφουμε κυκλικά τα γράμματα της αλφαβήτας. Στη συνέχεια κόβουμε με το ψαλίδι ανάμεσα στα γράμματα. Σκοπός είναι να ζητάμε κάθε φορά από το παιδί να μας βρει ένα γράμμα μέσα στο χώρο που βρισκόμαστε. 

 

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας