Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-28 17:13:54 +0200 Θεσσαλονίκη: Δίδυμα κωφά κορίτσια αποκτούν ακοή χάρη στα κοχλιακά εμφυτεύματα

Θεσσαλονίκη: Δίδυμα κωφά κορίτσια αποκτούν ακοή χάρη στα κοχλιακά εμφυτεύματα

 Θεσσαλονίκη: Δίδυμα κωφά κορίτσια αποκτούν ακοή χάρη στα κοχλιακά εμφυτεύματα 470 900
Tα δύο κοριτσάκια μπορούν πλέον να ακούν, κάτι που στερήθηκαν από τη στιγμή της γέννησής τους.

Σήμερα η κλινική μας βιώνει μία ανείπωτη χαρά, μιας και χθες καταφέραμε κάτι το οποίο υπό τις παρούσες συνθήκες θα φάνταζε ακατόρθωτο. Για πρώτη φορά τουλάχιστον στα ιατρικά χρονικά του Νοσοκομείου μας, καταφέραμε να τοποθετήσουμε την ίδια μέρα κοχλιακά εμφυτεύματα σε δύο δίδυμα κώφα κοριτσάκια, που μας εμπιστεύτηκαν οι γονείς τους από την Πάτρα. Όντας επί σειρά ετών το Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτεύσεων με τις περισσότερες ανά έτος κοχλιακές εμφυτεύσεις πανελληνίως, αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια που καταφέρνουμε και φέτος να επιτελούμε με επιτυχία το ιερό μας καθήκον. Στη φωτογραφία οι ευτυχισμένοι γονείς κρατώντας στην αγκαλιά τους τα δύο αδελφάκια με την χειρουργική ομάδα κοχλιακών εμφυτεύσεων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αποτελούμενη από τον Καθηγητή κο Μάρκου, τον Επικ. Καθηγητή κο Νικολαίδη και την Επιμελήτρια ΕΣΥ κα Κυπριώτου.” αναφέρει στην επίσημη σελίδα του το προσωπικό της Β΄ Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

 

 

 

Μεγάλη χαρά σκόρπισαν οι γιατροί και το προσωπικό της κλινικής στην οικογένεια από την Πάτρα. Τα δύο κοριτσάκια μπορούν πλέον να ακούν, κάτι που στερήθηκαν από τη στιγμή της γέννησής τους. 

 

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα θεωρούνται η πιο σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης, του προβλήματος της βαρηκοΐας

 

Πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα των κοχλιακών εμφυτευμάτων; 

 

Μετατρέπει τους καθημερινούς ήχους σε κωδικοποιημένους ηλεκτρικούς παλμούς. Αυτοί, διεγείρουν τις νευρικές ίνες στον κοχλία. Το ακουστικό νεύρο μεταφέρει τα σήματα στον εγκέφαλο όπου γίνονται αντιληπτά ως ήχοι. Η τοποθέτηση του κοχλιακού εμφυτεύματος γίνεται με γενική αναισθησία, με μία τομή πίσω από το πτερύγιο.

 

Η συγκεκριμένη πανεπιστημιακή κλινική στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Κοχλιακών Εμφυτεύσεων στην Ελλάδα καθώς είναι η πρώτη σε ετήσιο αριθμό τοποθέτησης κοχλιακών εμφυτευμάτων. 

 

Συγχαρητήρια στην ιατρική ομάδα που κατάφερε να κάνει αυτά τα δύο παιδιά χαρούμενα!  

 

source: Facebook Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας