Mάθετε περισσότερα

Tzermias home slide 02

Χριστόφορος Τζερμιάς

Δεματολόγος - Αφροδισιολόγος‎

Εξειδικευμένος στην Αγγλία και στην Αμερική

Επί 18 χρόνια υπήρξε Διευθυντής του Τμήματος Laser Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Στις εκλογές του Ι.Σ.Α. 2014 εξελέγη μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Ιατρεία

Βασ. Σοφίας 49 Aθήνα, τηλ 210 7242600

Λ. Κηφισίας 71 Μαρούσι, τηλ 210 6100900

Καταγωγή

Έλκει την καταγωγή του από τη Θεσσαλονίκη, οι Γονείς του γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη όπως και ο ίδιος, με απώτερη καταγωγή την Κρήτη, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

Ο παππούς του Εμμανουήλ Τζερμιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τζερμιάδων, στο οροπέδιο Λασιθίου και μετά το κίνημα και την κυβέρνηση Εθνικής Αμύνης του Ελευθερίου Βενιζέλου, το 1916, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η γιαγιά του Ευτυχία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σμύρνη. Μετά την καταστροφή του 1922, και την εξόντωση των γονέων και αδελφών της, διεσώθη και μετέβη μόνη της στην Θεσσαλονίκη.

Ο παππούς του Χριστόφορος Γαϊτανίδης γεννήθηκε στην Σηλύβρια της Κωνσταντινούπολης και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Η γιαγιά του Χρυσαφένια, γεννήθηκε στην Αφθόνη, των νήσων Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης, και μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1922, εγκαταστάθηκε στα Πυργαδίκια Χαλκιδικής και στην Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τζερμιάς, εργάστηκε ως μηχανικός αεροσκαφών, Διευθυντής μηχανικός αυτοκινήτων και επιχειρηματίας. Ίδρυσε το 1976 στη Θεσσαλονίκη, την εταιρεία Οδικής Βοήθειας Αυτοκινήτων, Auto Check Up. Η προσφορά του στην αθλητική ζωή της Θεσσαλονίκης υπήρξε σημαντική. Διετέλεσε επί πολλά χρόνια, Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου Προοδευτική Τούμπας και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.

H αδελφή του Ευτυχία Τζερμιά – Σκοτίδα είναι Συμβολαιογράφος Θεσσαλονίκης από το 1987.

Εκπαίδευση

Τελείωσε το σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1987 και έκανε την ειδικότητα της Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική Δερματολογία ως υπότροφος του British Council στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σε διάφορα κέντρα εκπαιδεύσεως Επεμβατικής Δερματολογία των Η.Π.Α.

Ιδιαίτερα Επιτεύγματα

Μετά την εξειδίκευσή του στην Laser Δερματολογία, στην Αγγλία και Αμερική, πρωτοστάτησε στην εφαρμογή των εξελιγμένων Laser στην Ελλάδα. Θεωρείται guru (έχων μεγάλη και βαθειά γνώση, εμπειρία, κύρος, προσφορά εκπαίδευσης και διδασκαλίας) στον τομέα αυτό.

Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα Laser Δερματολογίας, στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών, στο Μαρούσι, και στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Είναι ο Ιδρυτής, Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής των Laserline Clinics, δίκτυο κέντρων Κοσμητικής Ιατρικής και Laser σε όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της διοικήσεώς του, δημιουργήθηκαν 25 εταιρικά κέντρα με 400 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων 70 ιατρών, και άλλα 10 κέντρα franchising με επιπλέον 100 θέσεις εργασίας. Το 2009 αποχώρησε. Από το 2009 τα κέντρα Laserline Clinics λειτουργούν ως ανεξάρτητα, αυτοδιοικούμενα κέντρα, από τους μετόχους τους, που είναι πρώην εργαζόμενοι ή συνεργάτες του δικτύου.

Ο όρος Κοσμητική Ιατρική στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας.

Εργασίες του είναι δημοσιευμένες σε έγκυρα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, άρθρα και κεφάλαιά του σε διεθνή βιβλία, καθώς και ανακοινώσεις του σε πρακτικά διεθνών και ελληνικών συνεδρίων στα οποία συμμετέχει με ομιλίες και διαλέξεις σε όλες τις χώρες. Συμμετέχει με ομιλίες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Πανεπιστημιακών Κλινικών Αθηνών και Ιωαννίνων. Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο σε θέματα σχετικά με το ευρύτερο γνωστικό του αντικείμενο.

Είναι μέλος

τnς Αμερικανικής Εταιρείας Laser στην Ιατρική & Χειρουργική (American Society for Laser Medicine & Surgery – ASLMS)

της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Laser Δερματολογίας (ESLD) και ένας εκ των 10 Ιδρυτών της

της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας (EADV)

της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας International Academy for Cosmetic Dermatology

της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ)

της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

της Αθηναϊκής Λέσχης

Άρθρα του ίδιου ειδικού


Οι υποστηρικτές μας