Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-09 11:56:05 +0300 Τα κυριότερα σημάδια της θετικής γονεϊκότητας 20 σημάδια ότι είστε ένας καλός γονιός

20 σημάδια ότι είστε ένας καλός γονιός

20 σημάδια ότι είστε ένας καλός γονιός 470 900
Τα κυριότερα σημάδια της θετικής γονεϊκότητας

Δεν υπάρχει φυσικά συνταγή για το όρο "καλός γονιός". Ο καθένας μας δίνει στο παιδί του το καλύτερο που μπορεί και αναζητά πάντα την εξέλιξή του μέσα από τη γονεϊκότητα. 

Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια στη σχέση με το παιδί αλλά και στη δική μας, ατομική συμπεριφορά που αποτελούν απόδειξη της καλή δουλειά που κάνουμε ως γονείς. 

Το παιδί σας στρέφεται σε εσάς για καθοδήγηση για στήριξη. ‘Ένα καλό πρώτο σημάδι της συμπεριφοράς του παιδιού που δείχνει μία καλή μεταξύ σας σχέση και επικοινωνία.

Βάζετε όρια. Τα παιδιά χρειάζονται όρια και συνέπεια, και η διατήρηση τους ως γονιός είναι κάτι που εξασφαλίζει μια αρμονική σχέση

Είσαι θετικός σε όλα τα συναισθήματα. Εάν προσπαθείτε να κρατήσετε χώρο για το παιδί σας στα καλύτερα κάνετε λαμπρά!

Είστε πρόθυμοι να αναπτυχθείτε. Οι καλύτεροι γονείς συνειδητοποιούν ότι το να είσαι μαμά ή μπαμπάς δεν είναι μόνο να μεγαλώνεις τα παιδιά μας. είναι να μεγαλώσουμε τον εαυτό μας.

Εφαρμόζεται εσείς πρώτα τους κανόνες. Τα πάτε υπέροχα αν προσέχετε να δώσετε πρώτα εσείς τα παραδείγματα που θέλετε να ακολουθήσει το παιδί σας.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να είναι ο εαυτός του.

Ο σκοπός της ανατροφής των ανθρώπων δεν είναι να τους κρατήσει για πάντα. Αντίθετα, είναι να τους καθοδηγήσουμε ώστε να είναι η καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού τους.

Αφήνετε το παιδί να είναι παιδί. Η παιδική ηλικία είναι μικρή χρονικά περίοδος. Αν αφήσετε το μικρό σας να παίξει στο χώμα στις διακοπές του χαρίζετε την παιδική του ηλικία.

Απολαμβάνετε να βλέπετε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του παιδιού σας. Τα παιδιά μας μπορούν να μας διδάξουν πολλά για τη ζωή. Όταν ανοίγετε τα μάτια σας για να δείτε τον κόσμο μέσα από την οπτική γωνία του παιδιού σας, τότε αφήνετε χώρο για να εκτιμήσετε τα μαθήματα που μπορούν να δώσουν.

Ζητάτε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε! Μερικές φορές το να είσαι καλός γονιός σημαίνει να ξέρεις να ζητάς βοήθεια.

Λέτε "σ'αγαπώ" και το δείχνετε. Το να λες «σ’ αγαπώ» – και να το κάνεις γνωστό με τις πράξεις σου – είναι μια από τις πιο ξεκάθαρες αλλά σημαντικές κληρονομιές που μπορείς να αφήσεις στο παιδί σου.

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας