Αυτά που χάσαμε, μια μέρα θα τα ξαναβρούμε
Η συνταγή για φανουρόπιτα έχει 7 ή 9 υλικά. Η παρακάτω έχει 9.
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι νερό
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αγιασμό
Γράφει η Πέγκυ Παπαδοπούλου
Ανακατεύουμε με το χέρι καλά το λάδι με την ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι. Αρκεί να μας βγει το μίγμα όπως του κανονικού κέικ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει αρκετά
Λίγα μυστικά ακόμα:
Γενικά η πίτα δεν φουσκώνει πάρα πολύ αλλά είναι νόστιμη.
Γενικά, πρόκειται για ένα γλύκισμα που δεν έχει πολλά λιπαρά, αυγά κλπ [είναι νηστίσιμη ούτως ή άλλως], είναι αρωματική και πολύ αφράτη.
Σχόλια