Για γαλλικό πρωινό ξύπνημα
1 κιλό αλεύρι
60 γρ. μαγιά
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
3 αυγά
150 ml γάλα
20 γρ. αλάτι
450 ml νερό
30ml λάδι
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα κοσκινίζουμε .
Λιώνουμε την μαγιά στό γάλα που έχουμε διατηρήσει χλιαρό και τα προσθέτουμε
Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το νερό και πλάθουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολάει στα χέρια.
Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά στους 170 βαθμους.
Μίλτος Καρούμπας
Executive Chef
Σχόλια