Ένα γλυκό που κάνει καλό στα παιδάκια
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κοφτό σόδα μαγειρικής
1 κούπα ξανθή σταφίδα
1 κούπα μαύρη σταφίδα
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κούπα ταχίνι
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
Γράφει η Πέγκυ Παπαδοπούλου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ώσπου να γίνουν ένα λείο μίγμα. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί όλο το αλεύρι.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει
Μόλις κρυώσει κοσκινίζουμε από πάνω μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Μία κούπα ταχίνι είναι ένα βάζο ταχίνι του εμπορίου. Αν έχει βγει στην επιφάνεια το λάδι του, δεν το στραγγίζουμε.
Αυτό είναι όλο όλο το λάδι που θα έχει το γλυκό μας. Έχει πολύ ωραία και ελαφριά γεύση.
Σχόλια