Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 11:32:26 +0200 Τα ενοχλητικά συμπτώματα αρχίζουν να υποχωρούν. 13η εβδομάδα εγκυμοσύνης

13η εβδομάδα εγκυμοσύνης

13η εβδομάδα εγκυμοσύνης 470 900
Το δεύτερο τρίμηνο ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το ποσοστό αποβολών πέφτει κατακόρυφα και τα συμπτώματα της κύησης αρχίζουν να υποχωρούν. Η σεξουαλική σου ζωή αποκαθίσταται και -εκτός διαφορε

Το δεύτερο τρίμηνο ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το ποσοστό αποβολών πέφτει κατακόρυφα και τα συμπτώματα της κύησης αρχίζουν να υποχωρούν. Η σεξουαλική σου ζωή αποκαθίσταται και -εκτός διαφορετικής σύστασης του γιατρού- μπορείς να ασχοληθείς ελεύθερα με την γυμναστική από αυτή κιόλας την εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Οι αλλαγές στο έμβρυο
Το έμβρυο στην 13η εβδομάδα εγκυμοσύνης  έχει μήκος 7-8 εκατοστά και ζυγίζει 23 γραμμάρια, όσο μισή μπανάνα. Έχει δακτυλικά αποτυπώματα και αν είναι κορίτσι 2 εκατομμύρια ωάρια στις ωοθήκες της. Τα ωάρια θα μειωθούν στο μισό όταν γεννηθεί ενώ θα είναι γύρω στις 200000 όταν θα κλείνει τα 17.

Τι να περιμένεις αυτή την εβδομάδα εγκυμοσύνης
Το παράδοξο είναι ότι επειδή έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε τη ναυτία συνώνυμη με την κύηση, όταν υποχωρήσει αρχίζουμε να αγχωνόμαστε μήπως κάτι δεν πηγαίνει καλά. Σε λίγο καιρό, όταν θα νιώσεις το μωρό σου να κινείται, δεν θα χρειάζεται να περιμένεις τον επόμενο υπέρηχο για να το δεις. Θα είστε οι δυο σας συνεχώς σε «απευθείας σύνδεση» και θα σε ενημερώνει αυτοπροσώπως! Καθώς η πρωινή ναυτία φεύγει από αυτή την εβδομάδα εγκυμοσύνης και η ενέργεια σου αποκαθίσταται μπορεί να νιώσεις την ερωτική σου διάθεση να ξυπνάει. Μπορείς να κάνεις ελεύθερα σεξ, αν έχεις ανάλογη διάθεση εσύ και ο σύντροφός σου, στο δεύτερο τρίμηνο εκτός αν ο γιατρός σου έχει συστήσει το αντίθετο.

Προσοχή στα συμπτώματα
Μια από τις απειλές του δευτέρου τριμήνου και της 13ης εβδομάδας εγκυμοσύνης είναι η αποβολή. Το φαινόμενο είναι συχνό για αυτό πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική σε διάφορα συμπτώματα και προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν, ειδικά αν πάσχεις από κάποια χρόνια ασθένεια όπως διαβήτη και θυρεοειδή. Συζήτησε με τον γιατρό σου τα είδη και τα αίτια που μπορεί να προκαλέσουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα κατά την κύηση. Ειδικά στην περίπτωση του θυρεοειδούς αδένα, η λειτουργία του θα πρέπει να είναι ρυθμισμένη σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μην ξεχνάς ότι το έμβρυο συνδέεται  με τη μητέρα με τον ομφάλιο λώρο, επομένως τα αντισώματα για το θυρεοειδή και οι ορμόνες της μητέρας επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξή του. Τα συμπτώματα και οι ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα εγκυμοσύνης ενώ κάποια υποχωρούν και κάποια νέα εμφανίζονται όπως π.χ. οι αιμορροΐδες. Πολλές από τις ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης βελτιώνονται με την γυμναστική. Μπορείς λοιπόν -παρά την κύηση- να κάνεις την άθληση κομμάτι της καθημερινότητάς σου ακολουθώντας ήπιες μεθόδους και απλές λύσεις από τον οδηγό fitness της μέλλουσας μαμάς. Το shopping, η οδήγηση, ακόμη και το οικιακό homework μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικές ευκαιρίες για γυμναστική. Αρκεί βέβαια να ακούς το σώμα σου και να μην το παρακάνεις!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας