Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-27 10:26:26 +0200 Ο Γυναικολόγος κος Κωνσταντίνος Περιστέρης έκανε μία ανάρτηση από υπερηχογράφημα διδύμων που συγκινεί. H στιγμή σε υπερηχογράφημα που το ένα διδυμάκι φιλάει το άλλο!

H στιγμή σε υπερηχογράφημα που το ένα διδυμάκι φιλάει το άλλο!

H στιγμή σε υπερηχογράφημα που το ένα διδυμάκι φιλάει το άλλο! 470 900
Ο Γυναικολόγος κος Κωνσταντίνος Περιστέρης έκανε μία ανάρτηση από υπερηχογράφημα διδύμων που συγκινεί.

Μία πρόσφατη ανάρτηση του Μαιευτήρα-Γυναικολόγου Κωνσταντίνου Περιστέρη στο Facebook, μας έκανε να σκεφτούμε ξανά τα το θαύμα της ενδομήτριας ζωής.

Η περίοδος των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης μας, έχει ψυχή, μνήμη και συναισθήματα που αποτυπώνονται υπέροχα στο post του γιατρού, που απεικονίζει μία δίδυμη κύηση, όπου το ένα μωράκι φιλά το αδερφάκι του. 

"'Εκπληκτικό στιγμιότυπο 4D υπερηχογραφήματος, όπου το ένα διδυμάκι φαίνεται να φιλά το άλλο!" αναφέρει ο κος Περιστέρης και συνεχίζει "η ενδομήτρια ζωή είναι πράγματι αξιοθαύμαστη! Και η εμβρυομητρική ιατρική έχει ρίξει φως στις διαφορετικές πτυχές των πρώτων εννέα μηνών της ζωής του εμβρύου σε τέτοιο βαθμό που τώρα κατανοούμε πόσο βαθιά εντυπώνεται η περίοδος της εγκυμοσύνης στη νέα ζωή."

Εδώ αξίζει να σταθούμε πώς η σύγχρονη επιστήμη ρίχνει φως στη σημασία της ενδομήτριας ζωής "ένα μεγάλο συμπέρασμα είναι ότι η γονεϊκότητα δεν ξεκινά όταν γεννηθεί το παιδί, αλλά από τη σύλληψη, καθώς το έμβρυο καταγράφει τα πάντα. Ήχους, συναισθήματα, αγγίγματα στην κοιλίτσα της μαμάς του, τα λόγια των γονέων." 

Και φυσικά σε αυτή την περίπτωση είχε πολύ μεγάλη σημασία και τα λόγια που διατύπωσε για τη φροντίδα που κάθε έγκυος αξίζει την περίοδο αυτή, όχι μόνο σαν δείγμα αγάπης προς εκείνη αλλά και ως δείγμα σεβασμού στο μέλλον της κοινωνίας μας "το να αγαπάμε και να φροντίζουμε την εγκυμονούσα στο μέγιστο βαθμό είναι από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον της κοινωνίας, ώστε να φέρνουν στο κόσμο υγιή και ευτυχή παιδιά."

'Εχετε απορίες για την ενδομήτρια ζωή, ερωτήσεις για την κύηση και τον τοκετό; 

Aνακαλύψτε Masterclasses για την εγκυμοσύνη και την ενδομήτρια ζωή από το Γυναικολόγο κο Κωνσταντίνο Περιστέρη στην online εκπαιδευτική πλατφόρμα γονεϊκότητας MyParenthood. Παρακολουθήστε τα στην άνεση και στο χρόνο σας και λύστε όλες τις απορίες σας σχετικά με την κύησή σας αλλά και τον μελλοντικό ρόλο σας ως μητέρα. 

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας