Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-22 10:06:43 +0200 Σας έχουμε ιδέες για παιχνίδια επικοινωνίας στη φύση μαζί με τα παιδιά σας. Παιχνίδια που κάνουν τη φύση ένα μεγάλο, υπέροχο επιτραπέζιο!

Παιχνίδια που κάνουν τη φύση ένα μεγάλο, υπέροχο επιτραπέζιο!

Παιχνίδια που κάνουν τη φύση ένα μεγάλο, υπέροχο επιτραπέζιο! 470 900
Σας έχουμε ιδέες για παιχνίδια επικοινωνίας στη φύση μαζί με τα παιδιά σας.

Ελεύθερος χρόνος, καλός καιρός! Φύγαμε για τη φύση, το μεγαλύτερο και πιο δημιουργικό παιχνίδι που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τον ψυχικό κόσμο τους παιδιού μας. Σ

Είναι φυσικό οι γενιές των tablet και γενικότερα της οθόνης να χρειάζονται ενθάρρυνση για να βρουν τρόπους να χαρούν σε μία οικογενειακή επίσκεψη στη φύση. Ο ρόλος μας είναι να τους βοηθήσουμε σε αυτό και να τα βάλουμε να επικοιωνήσουν και να αλληλεπιδράσουν μαζί μας αλλά και με άλλα παιδιά. 

Σας έχουμε μια σειρά από ιδέες που ελπίζουμε να σας ενθουσιάσουν.

‘Ακου τους ήχους!

Καταγράψτε πόσους διαφορετικούς θορύβους ακούτε στη βόλτα σας, αλλά κάντε το κρυφά και συγκρίνετε στο τέλος. Ποιος άκουσε τα περισσότερα; 'Ενα παιχνίδι επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. 

Τρίψιμο φύλλων

Τοποθετήστε τα φύλλα κάτω από ένα κομμάτι χαρτί και χρησιμοποιήστε κραγιόνια για να τρίψετε το χαρτί, αποκαλύπτοντας την υφή του φύλλου.

Ώρα για nature art!

Συγκεντρώστε ξυλάκια, φύλλα, πέτρες και άλλα φυσικά υλικά για να δημιουργήσετε έργα τέχνης στο έδαφος ή με κόλλα και χαρτί.

Πέρασαν λες ζώα από εδώ; 

Αναζητήστε ίχνη ζώων και διδάξτε στα παιδιά να αναγνωρίζουν τα πλάσματα που τα άφησαν.

Κοίτα πόσα πουλιά! Ποια να είναι; 

Παρατηρήστε στον ορίζοντα διαφορετικά είδη πουλιών, φωτογραφίστε τα και μετά ψάξτε να βρείτε στο google ποια είδη είναι. Ακονίζει τη μνήμη και την παρατήρηση. 

Μάντεψε τι είδα στη φύση!

Περιγράψτε εκ περιτροπής κάτι που είδατε στη φύση. Οι άλλοι θα πρέπει να μαντέψουν τι είναι με βάση την περιγραφή. Θα πέσουν πολλά γέλια! 

Color hunting!

Προκαλέστε τα παιδιά να βρουν αντικείμενα στη φύση που ταιριάζουν με συγκεκριμένα χρώματα και να φτιάξουν ομαδούλες. 

Κάνουμε τις πέτρες έργα τέχνης!

Συλλέξτε λείες πέτρες και ζωγραφίστε τους για να δημιουργήσετε τα δικά σας διακοσμητικά εξωτερικού χώρου. Μετά μπορούν να φτιάξουν ένα αυτοσχέδιο μαγαζάκι τέχνης και να τα πουλούν. 

Bug Hunting!

Εξερευνήστε τον κόσμο των εντόμων και δείτε πόσα διαφορετικά είδη μπορείτε να βρείτε.

Παιχνίδι "Nature Memory"

Συλλέξτε διάφορα φυσικά αντικείμενα, όπως φύλλα, κοχύλια ή βράχους, και δημιουργήστε ένα παιχνίδι μνήμης συνδυάζοντάς τα.

Oι ιστορίες που μας λένε τα σύννεφα  

Τα σύννεφα αν τα παρατηρήσετε μοιάζουν με μορφές ή σχήματα και μπορούν με οδηγό τη φαντασία μας να φτιάξουν μία απίστευτη ιστορία!

Παιχνίδι με τις σκιές

Ανιχνεύστε τα περιγράμματα των σκιών των αντικειμένων στο έδαφος σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Πες μια ιστορία, μπορείς!  

Χρησιμοποιήστε το φυσικό περιβάλλον ως έμπνευση για να δημιουργήσετε μαζί ευφάνταστες ιστορίες.

 

Φιλική υπενθύμιση!

Να θυμάστε ότι το να περνάτε χρόνο στη φύση με τα παιδιά σας έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση, μειώνει τα επίπεδα άγχους και ενισχύει τη γνωστική λειτουργία. Επομένως, το να παίζετε παιχνίδι με βάση τη φύση οδηγεί σε καλύτερη ψυχική ευεξία.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας