Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-01 12:32:34 +0200 Ποιά είναι τα αληθινά βιολογικά προϊόντα και πώς θα μάθουμε στο παιδί να τα προτιμά. Μαθαίνουμε μαζί την αξία των βιολογικών τροφίμων

Μαθαίνουμε μαζί την αξία των βιολογικών τροφίμων

Μαθαίνουμε μαζί την αξία των βιολογικών τροφίμων 470 900
Ποιά είναι τα αληθινά βιολογικά προϊόντα και πώς θα μάθουμε στο παιδί να τα προτιμά.

Η σωστή διατροφή είναι ένα μάθημα ζωής και τα βιολογικά τρόφιμα ένα σημαντικό κεφάλαιο. Μπορεί να μην μπορούμε πάντα να γεμίσουμε το καρότσι μας με βιολογικά τρόφιμα λόγω της τιμής που έχουν, μπορούμε όμως κάποια να τα επιλέγουμε γιατί είναι βιολογικά και να εξηγούμε και στο παιδί μας τη σημασία που έχει η βιολογική καλλιέργια για την υγεία μας.

Πιο αναλυτικά: 
-Παίρνουμε μαζί τα παιδιά κάθε φορά που πηγαίνουμε για ψώνια στα βιολογικά καταστήματα. Έτσι, θα καταλάβουν από πολύ μικρά ότι η συγκεκριμένη επιλογή είναι μια οικογενειακή τακτική που πρέπει να σέβονται και να ακολουθούν. Θα θεωρούν, με άλλα λόγια, την κατανάλωση βιολογικών τροφών, δεδομένη. 
-Μιλάμε στα παιδιά για την αξία των βιολογικών προϊόντων και για τα μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία τους, όσο πιο αναλυτικά και συχνά γίνεται. 
-Ψωνίζουμε μαζί με το παιδί τις αγαπημένες τους λιχουδιές στην βιολογική τους εκδοχή. Στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή στα ειδικά stands με βιολογικά προϊόντα των σούπερ μάρκετ, θα βρείτε σοκολατένιες λιχουδιές, μπισκότα, χυμούς, γιαούρτια, ακόμη και καραμέλες ή πατατάκια. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν πως με αυτή την επιλογή εξασφαλίζουν την ποιότητα, χωρίς να χάνουν σε γεύση και ότι ένα προϊόν που διαφημίζεται περισσότερο, δεν είναι απαραίτητα καλύτερο ή πιο νόστιμο.  
-Δεν απαγορεύουμε στα παιδιά μας να τρώνε συμβατικά προϊόντα, όταν βρεθούν π.χ. σε ένα παιδικό πάρτυ. Δεν τα καταπιέζουμε και δεν τα μαλώνουμε για να μην συνδυάσουν την υγιεινή διατροφή με αρνητικά συναισθήματα. Ο στόχος είναι να διδαχτούν σταδιακά την επιλογή των βιολογικών τροφίμων και όχι να τους επιβληθεί. 
-Χρησιμοποιούμε το παιχνίδι με τα παιδιά για να τους μάθουμε την αξία των βιολογικών τροφών. Οι αγαπημένοι τους ήρωες και πρωταγωνιστές στις ταινίες και τα παραμύθια, διαθέτουν όλα αυτά τα ξεχωριστά χαρίσματα επειδή τρέφονται υγιεινά!

Πώς θα καταλάβω αν ένα προϊόν είναι πραγματικό βιολογικό;
Κάθε προϊόν που ανήκει στην κατηγορία των βιολογικών πρέπει να φέρει το ανάλογα σήμα της βιολογικής πιστοποίησης. Ελέγχουμε σχολαστικά τις ετικέτες και αν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία, ζητάμε βοήθεια από τους υπαλλήλους του καταστήματος.

Πού θα βρω περισσότερες πληροφορίες για τα βιολογικά τρόφιμα και προϊόντα;
Απευθυνθείτε στους παρακάτω ελληνικούς οργανισμούς και τις αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των προϊόντων βιολογικής γεωργίας:
1. Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας Ελλάδας Σ.Ο.Γ.Ε.
Παραδεισίων 7 - Γαλάτσι Αττικής Τ.Κ. 111 47
Τηλ.: 2387027, Fax: 2387027
2. ΔΗΩ Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας
Αριστοτέλους 38 Αθήνα Τ.Κ. 104 33
Τηλ.: 8224384 / 8224839, Fax: 8218117
3. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Σ.Π.Ε Έλεγχοι - Πιστοποιήσεις Προαγωγή Βιολογικής Γεωργίας & Ανάπτυξης
Ν.Πλαστήρα 24, Αλεξάνδρεια Ημαθία
Τηλ./Fax: 0333-24440
4. Οργανισμός Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων - AGROCERT
Iθάκης 45-47 Αθήνα Τ.Κ. 112 51
Τηλ.: 8231277 Fax: 8231438
 
 Πού θα βρω βιολογικά τρόφιμα στην περιοχή μου;
Στην ηλεκτρονική σελίδα του ΔΗΩ http://www.dionet.gr/ θα βρείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων με βιολογικά είδη στην Ελλάδα. 
 
«Τα παιδιά μέχρι τα πέμπτα τους γενέθλια έχουν διαμορφώσει τις διατροφικές συνήθειες που θα τα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Άρα η επιλογή μιας σωστής, ισορροπημένης διατροφής είναι καταλυτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους και το χρέος βαραίνει και πάλι τους γονείς! Ο ρόλος των γονιών και των ενηλίκων που βρίσκονται στο κοντινό περιβάλλον των παιδιών είναι καθοριστικός και για έναν ακόμη λόγο. Αποτελούν το πρώτο και σημαντικότερο πρότυπο για τα παιδιά. Το να μην έχουν οι ίδιοι οι γονείς καλές διατροφικές συνήθειες σημαίνει ότι τα παιδιά έχουν το λάθος πρότυπο μίμησης. Η σωστή διατροφή λοιπόν πρώτα εφαρμόζεται από τους γονείς και έπειτα διδάσκεται στα παιδιά». 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας