Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 15:09:23 +0200 Οι καλύτερες συμβουλές για να κάνουν τα μικρά μας όνειρα γλυκά! Ώρα για νάνι!

Ώρα για νάνι!

Ώρα για νάνι! 470 900
Οι καλύτερες συμβουλές για να κάνουν τα μικρά μας όνειρα γλυκά!
Γρήγορα στο κρεβάτι
Το μυστικό βρίσκεται στην ώρα του ύπνου.  Βάζουμε τα μωρά μας για ύπνο όχι όταν έχουν ήδη αποκοιμηθεί αλλά λίγο πριν τα πάρει ο Μορφέας. Αν μπορούσαμε να ταξινομήσουμε τα στάδια πριν κοιμηθεί το μωρό σε μια κλίμακα από το 1-10 τότε το σωστό σημείο να πάει ένα μωρό για ύπνο γύρω στις 7. Στο σημείο δηλαδή που είναι λίγο ζαβλακωμένο. Όταν τα μωρά είναι έτοιμα να κοιμηθούν οι κινήσεις των χεριών τους και των ποδιών τους μειώνονται. Έτσι θα καταλάβετε πότε είναι η σωστή ώρα.

Μάτια ερμητικά κλειστά
Όσο είναι δυνατόν αποφεύγουμε να κοιτάμε το μωρό στα μάτια λίγο πριν κοιμηθεί. Η ματιά της μαμάς φαίνεται πως είναι τονωτική και έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα θέλαμε. Προσπαθήστε όσο το δυνατόν την ώρα που το νανουρίζετε να μην εστιάζετε στα μάτια αλλά σε άλλα σημεία του σώματος και του προσώπου του.

Νικητής το σκοτάδι
Μαθαίνουμε το μωρό από μικρό να κοιμάται στο σκοτάδι. Είναι γνωστό πως το σκοτάδι ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και απελευθερώνει την μελατονίνη, η ορμόνη κλειδί για ένα πετυχημένο ύπνο. Αν δείτε πως το απόλυτο σκοτάδι δυσκολεύει το μωρό σας, προμηθευτείτε ένα μικρό φωτάκι με ελαφρύ φωτισμό.

Ο καθένας στο δωμάτιό του
Οι περισσότερες μαμάδες προτιμούν να έχουν τα μωρά τους μαζί στο ίδιο δωμάτιο, ειδικά αυτές που θηλάζουν. Η λύση αυτή είναι ιδιαίτερως πρακτική και θα βοηθήσει και τους δύο. Μετά όμως από τους 3 μήνες είναι μια καλή περίοδος για να μεταφερθεί το μωρό στο δικό του δωμάτιο.

Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι ... ακριβώς
Κρατάμε όσο το δυνατόν ένα σταθερό ωράριο ύπνου. Η καθημερινή, συγκεκριμένη και σταθερή ώρα για να πάει τα παιδί στο κρεβάτι του,  πρέπει να είναι από μόνο του ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και κανόνας του σπιτιού μας.

Και το πάπλωμα αυτού!
Τα μωρά δεν χρειάζονται υπερβολικά ζεστά παπλώματα. Η πολλή ζέστη κατά την διάρκεια του ύπνου του μωρού μπορεί να προκαλέσει υπερθερμία. Από τη θερμοκρασία του αυχένα του μωρού θα καταλάβετε αν ζεσταίνεται πολύ ή όχι. Αν το μωρό είναι πάνω από 6 μηνών, ίσως ένας υπνόσακος βολεύει καλύτερα για να μην ξεσκεπάζεται. Σε κάθε περίπτωση το σφιχτό «φάσκιωμα» - τύλιγμα του μωρού με κολλημένα τα χέρια και τα πόδια στο κορμάκι του είναι λανθασμένη συνήθεια που έχει πια ξεπεραστεί.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας