Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-12-07 12:47:10 +0200 Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του KΠΙΣΝ: Πέφτει χιόνι και είναι ροζ

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του KΠΙΣΝ: Πέφτει χιόνι και είναι ροζ

 Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του KΠΙΣΝ: Πέφτει χιόνι και είναι ροζ 470 900
Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύουν στον Φάρο μέσα σε ένα φωτεινό, ονειρικό τοπίο.

Το Κέντρο Πολιτισμού 'Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει γίνει το αγαπημένη μας Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση. Την περασμένη χρονια μας έλειψε, αλλά φέτος, παρεά με το παιδάκι μας, θα ζήσουμε εκεί το γιορτινό παραμύθι μας.

 

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύουν στον Φάρο μέσα σε ένα φωτεινό, ονειρικό τοπίο. 

Σε συνέχεια των παραστάσεων του Διονύση Σαββόπουλου, του Γιώργου Νανούρη, του Θωμά Μοσχόπουλου και του Βασίλη Μαυρογεωργίου, φέτος την σκηνοθετική σκυτάλη των Χριστουγεννιάτικων Ιστοριών παίρνει η Γιολάντα Μαρκοπούλου και συγκροτεί έναν πολύ-πολιτισμικό θίασο με ηθοποιούς και ερμηνευτές από διαφορετικές χώρες για να αφηγηθούν μια ιστορία ικανή να ενώσει παιδιά  διαφορετικά από όλα τα μέρη του κόσμου (ανεξάρτητα από φύλο, φυλή ή εθνικότητα), που τα ενώνει η ανάγκη να έρθουν πιο κοντά με τους συνομιλήκους τους και να διαμορφώσουν σχέσεις που βασίζονται στην κατανόηση, την αποδοχή και την αλληλοϋποστήριξη. 

Το νέο έργο της Αγγελικής Δαρλάση, Πέφτει χιόνι και είναι ροζ -γραμμένο ειδικά για τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ- αφηγείται τον θρίαμβο της πολλαπλότητας και της μοναδικότητας κάθε παιδιού -τον θρίαμβο των παιδιών που ξεπερνούν τους φόβους τους και αποκτούν πίστη στον εαυτό τους και εσωτερική δύναμη- και έρχεται να φωτίσει τα φετινά μας Χριστούγεννα στον Φάρο, με ζωντανή μουσική, τραγούδια, κουκλοπαίκτες, έμφαση στην κίνηση και δυνατότητα διάδρασης. 

 

Πέφτει χιόνι και είναι ροζ 
Σημείωμα της Αγγελικής Δαρλάση:

« Καμιά φορά όταν νιώθεις μόνος σου μπορούν να σου συμβούν απίστευτα πράγματα. Όπως, για παράδειγμα, να εμφανιστούν Ξωτικά και να πραγματοποιήσουν την ευχή σου να χιονίσει. 

Όμως κανείς -ούτε και τα Ξωτικά ακόμη- δεν το περίμεναν να εμφανιστεί ένας Χιονάνθρωπος από… ροζ χιόνι!

Μα πώς γίνεται να υπάρχει ροζ χιόνι; 

Και από πού έρχεται αυτός ο τόσο διαφορετικός Χιονάνθρωπος;

Το Μοναχικό Κορίτσι και τα Ξωτικά ξεκινούν ένα ταξίδι για να βοηθήσουν τον Χιονάνθρωπο να βρει έναν τόπο κατάλληλο να τον φιλοξενήσει. Στη διαδρομή θα συναντήσουν ιδιαίτερους ανθρώπους, μέλισσες-οδηγούς, έναν φοβισμένο λύκο, έναν λυπημένο πολικό αρκούδο, το πνεύμα του χιονιού αλλά και μια  νεαρή επιστήμονα. 

Ένα έργο για την ανάγκη αποδοχής της διαφορετικότητας, τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και της αντιμετώπισης των φόβων μας αλλά και για την ευαισθητοποίηση σε σχέση με την κλιματική κρίση.

Επειδή, παρ’ όλο που μοιάζει με παραμύθι, το ροζ χιόνι… υπάρχει. »

 

Για παιδιά 4 ετών και άνω

 

Πέμπτη: 23/12, 30/12, 06/01 
Σάββατο: 25/12, 01/01
Κυριακή: 26/12, 02/01
Τετάρτη 29/12, 05/01
Τρίτη: 04/01

Ώρα έναρξης: 18.00
Διάρκεια παράστασης περίπου 70’
Φάρος 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας