Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-07-21 12:54:24 +0300 Υποχρεωτικό το κράνος στα παιδιά που κάνουν ποδήλατο μετά την αλλαγή του Κ.Ο.Κ Υποχρεωτικό το κράνος στα παιδιά που κάνουν ποδήλατο μετά την αλλαγή του Κ.Ο.Κ

Υποχρεωτικό το κράνος στα παιδιά που κάνουν ποδήλατο μετά την αλλαγή του Κ.Ο.Κ

Υποχρεωτικό το κράνος στα παιδιά που κάνουν ποδήλατο μετά την αλλαγή του Κ.Ο.Κ 470 900
Το συνολικό ποσοστό θανάτων ή σοβαρά τραυματισμένων ποδηλατών μπορεί να μειωθεί κατά 34% μόνο με τη χρήση κράνους. 

Ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια των παιδιών κάνει η Πολιτεία καθώς μετά την αλλαγή του Κ.Ο.Κ κάνει υποχρεωτική τη χρήση κράνους στα παιδιά που κάνουν ποδήλατο. Μια «λεπτομέρεια» που συχνά παραβλέπετε από τους γονείς με αποτέλεσμα να εκλαμβάνεται από τα παιδιά ως περιττό και να μην γίνεται συνήθεια.
Κι όλα αυτά όταν έχει διαπιστωθεί ότι το συνολικό ποσοστό θανάτων ή σοβαρά τραυματισμένων ποδηλατών μπορεί να μειωθεί κατά 34% μόνο με τη χρήση κράνους. 
Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε τις αλλαγές στον τομέα της οδικής ασφάλειας και στον ΚΟΚ, κάνοντας υποχρεωτική τη χρήση κράνους σε ποδηλάτες έως 12 ετών ώστε όχι μόνο να εξασφαλιστεί η ασφάλειά των παιδιών, αλλά και να κάνουν το κράνος συνήθεια και στην μετέπειτα ζωή τους. 
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο παρουσίασης του συστήματος SAFESTRIP, εκτός από το κράνος σε νεαρούς ποδηλάτες ακολουθούν και άλλες αλλαγές στον ΚΟΚ. 
Οι κυριότερες παρεμβάσεις να αφορούν την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανά βαθμό επικινδυνότητας, τον διαχωρισμό των κυρώσεων με βασικό κριτήριο την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια του οχήματος, την μείωση της μέσης ταχύτητας κίνησης στις κατοικημένες περιοχές, την ρύθμιση πλαισίου για ασφαλής κυκλοφορία νέων κατηγοριών οχημάτων (μικροκινητικότητα), η υιοθέτηση χαμηλών προστίμων, αλλά και η προσαύξησή τους σε περιπτώσεις μη έγκαιρης πληρωμής.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας