Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-05-09 17:07:38 +0300 Κάποιες φορές και οι γονείς λένε ... ψέματα! Μαμά, ψεύδεσαι!

Μαμά, ψεύδεσαι!

Μαμά, ψεύδεσαι! 470 900
Κάποιες φορές και οι γονείς λένε ... ψέματα!

Η μαμά και ο μπαμπάς, αρκετές φορές κάνουν πράγματα «μυστικά» από τα παιδιά τους και φυσικά χωρίς να το γνωρίζουν. Μικρά αθώα κατά συνθήκην ψέματα αλλά και κρυφές πράξεις είναι το κοινό μυστικό όλων των γονιών. 

Για να δούμε λοιπόν τι αταξίες κάνουμε εμείς οι μεγάλοι …

Το παγωτό, φαντομάς!  Το παιδί ξυπνάει από τον μεσημεριανό του ύπνο και τρέχει κατευθείαν στην κατάψυξη. Είναι σίγουρο πως έχει μείνει ένα παγωτάκι. Η έκπληξη βέβαια όταν ανοίξει την κατάψυξη, είναι φανερή στα δύο του μάτια. Το παγωτό έχει κάνει φτερά μαζί με το κουτί.  Αυτή είναι και η φορά που θα κατηγορήσουμε τον  μπαμπά ή τη γιαγιά πως έφαγαν το τελευταίο παγωτάκι, χωρίς να γνωρίζουν πως ήταν δικό του! Ο  μόνος ένοχος βέβαια γι’  αυτή την εξαφάνιση δεν είναι άλλος από τη χθεσινοβραδινή λιγούρα που μας οδήγησε στο ψυγείο και κατά συνέπεια … στο τελευταίο παγωτό! 

Ο κλέφτης. Δεν εξηγείται διαφορετικά! Μαζί με εμάς, κατοικεί κι ένας μικρός «κλέφτης», που όσο το παιδί κοιμάται, κλέβει τα γλυκά που έχει μέσα στη τσάντα του, αλλά και τις σοκολάτες που έφερε ο παππούς και η γιαγιά με τόση χαρά εχθές το απόγευμα.  Ο κλέφτης δεν είναι άλλος από τη μαμά που περιμένει πώς και πώς να κοιμηθεί το παιδί, προκειμένου να βρει τα γλυκά στις απίθανες κρυψώνες τους. Βέβαια, τις περισσότερες φορές ο κλέφτης μαμά, θα καρφωθεί από μόνος του,  γιατί τα παιδιά έχουν τρομερό ένστικτο και μπορεί όχι με την πρώτη αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια να μας ξεσκεπάσουν,  καθώς ο «κλέφτης της νύχτας» δεν είναι και η καλύτερη δικαιολογία για τα κλεμμένα γλυκίσματα.

Η μαμά πάει για γυμναστική. Το παιδί νομίζει πως η μαμά του είναι πρωταθλήτρια του στίβου, καθώς κάθε φορά που φτάνει εκτός ορίων, λέει «πάω για τρέξιμο». Η φράση αυτή, που υποδηλώνει πως έχουμε φτάσει στα όρια μας, κρύβει τη φράση «έχω φτάσει στα όρια μου και πρέπει να πάρω αέρα τώρα!». Καλό θα είναι να μη δείχνουμε στα παιδιά πότε φτάνουμε στα όρια μας και πότε τα ξεπερνάμε. Είναι καλύτερο να κρατάμε κάτι και για εμάς. Έτσι λοιπόν, μ’ αυτή τη φράση, μπορούμε να πάρουμε λίγο το χρόνο μας, αλλά και το παιδί να νομίζει πως είμαστε αθλητικός τύπος και να ακολουθήσει το παράδειγμά μας.

Διατροφικά μυστικά! Η καλή μαμά μαγείρισσα δε φαίνεται στη μαγειρική και στα φαγητά που φτιάχνει, … αλλά με το ποιο τρόπο κρύβει τα λαχανικά στο φαγητό. Η «καλή» μαμά ξέρει να κρύβει τα λαχανικά και τις πρωτεΐνες ακόμη και στα πιο απλά φαγητά.  Έτσι το παιδί, νομίζει πως τρώει μόνο τα φαγητά που του αρέσουν ενώ στην ουσία … τρώει όλα αυτά που δε θέλει να βλέπει στο πιάτο του!

Πηγή: popsugar.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας