Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-11-03 10:30:44 +0200 Τι να πάρετε μαζί σας στο βαλιτσάκι του μαιευτηρίου Τα πρώτα απαραίτητα για το μαιευτήριο για τη μαμά και το μωρό

Τα πρώτα απαραίτητα για το μαιευτήριο για τη μαμά και το μωρό

Τα πρώτα απαραίτητα για το μαιευτήριο για τη μαμά και το μωρό 470 900
Τι θα χρειαστεί στο μαιευτήριο η μαμά και το νεογέννητο

Όσο πλησιάζουν οι μέρες του τοκετού, καλό θα ήταν να ετοιμάσετε μια βαλίτσα με όλα τα απαραίτητα για το μαιευτήριο. Εκτός από τα έγγραφα που θα έχετε οπωσδήποτε μαζί, θα πρέπει να προμηθευτείτε όλα τα πρώτα απαραίτητα για τη μαμά και το μωρό.

Για τη μαμά

Το πρώτο που πρέπει να βάλετε στη βαλίτσα του μαιευτηρίου είναι πυτζάμες/νυχτικό και βολικά εσώρουχα. Αν δεν αισθάνεστε άνετα να κυκλοφορείτε με τις πυτζάμες ή το νυχτικό στους χώρους του μαιευτηρίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να πάρετε μαζί σας μια φόρμα και 2-3 μπλουζάκια. Δώστε προσοχή στα χρώματα των ρούχων καθώς είναι πολύ πιθανό να λερωθούν με γάλα ή αίμα.

Εκτός από ρούχα, μην ξεχάσετε να πάρετε παντόφλες, σαγιονάρες για το μπάνιο και λίγα ζευγάρια κάλτσες. Βάλτε επίσης στη βαλίτσα καλλυντικά, όπως πχ ενυδατική κρέμα, σερβιέτες μεγάλης ροής, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

Για το μωρό

Στη βαλίτσα για το μαιευτήριο, κάντε λίγο χώρο για να βάλετε μέσα και κάποια πράγματα για το μωρό. Στο μαιευτήριο, θα έχουν τα βασικά για τη φροντίδα του μωρού, ωστόσο για κάθε ενδεχόμενο, καλό θα ήταν να πάρετε μαζί και τα δικά σας.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχετε σίγουρα μαζί σας στο μαιευτήριο λίγα φορμάκια, πλυμένα και σιδερωμένα. Μην ξεχάσετε επίσης τις βρεφικές πάνες για νεογέννητο, κρέμα καλέντουλας για την αλλαγή πάνας, η οποία προλαμβάνει το σύγκαμα και προστατεύει από ερυθρότητα, αλλά και ένα πολύ απαλό βρεφικό αφρόλουτρο, κατάλληλο για χρήση από την πρώτη μέρα.

Μην ξεχάσετε…
…να μην αγχωθείτε! Πάρτε μόνο τα πρώτα απαραίτητα και μην κάνετε υπερβολές. Άλλωστε, αν χρειαστείτε κάτι επιπλέον, θα σας το φέρουν οι δικοί σας!

Σχόλια

Neutral avatar
  • Girl avatar
    ΕΛΕΝΗ ΓΚΛΆΒΑΤΟΥ 16 Ιανουαρίου, 2018 12:17 μ.μ.

    Χρειάζεται οι πυτζάμες και τα εσώρουχα να είναι 'ειδικα '; Δηλαδή θηλασμού...;

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας