Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-02-17 10:24:48 +0200 Τα παιδιά είχαν συνηθίσει μέσα στο σπίτι με πολύ λιγότερη άσκηση, λιγότερες δραστηριότητες και λιγότερο απαιτητικό πρόγραμμα. Τα παιδιά, το πρόγραμμα και η κόπωση

Τα παιδιά, το πρόγραμμα και η κόπωση

Τα παιδιά, το πρόγραμμα και η κόπωση 470 900
Τα παιδιά εξακολουθούσαν να είναι χαρούμενα αλλά ήταν πιο κουρασμένα. Γυρνούσαν σπίτι και ήθελα να κοιμηθούν.

 

Τα μικρά παιδιά μόλις ολοκλήρωσαν την πρώτη τους εβδομάδα πίσω στο σχολείο. Τη Δευτέρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με φωτογραφίες από γονείς που χαιρετούσαν τα παιδιά τους και εκείνα με χαρά κρατούσαν τη σχολική τους τσάντα. Η εικόνα βέβαια στη μέση της εβδομάδας ήταν διαφορετική. Τα παιδιά εξακολουθούσαν να είναι χαρούμενα αλλά ήταν πιο κουρασμένα. Γυρνούσαν σπίτι και ήθελα να κοιμηθούν.  

 

Αυτό που συνέβει είναι πολύ απλό. Τα παιδιά είχαν συνηθίσει μέσα στο σπίτι με πολύ λιγότερη άσκηση, λιγότερες δραστηριότητες και λιγότερο απαιτητικό πρόγραμμα. Ξαφνικά από τη μία στιγμή στην άλλη, ξεκίνησαν πάλι να έχουν γεμάτες και όμορφες μέρες με μαθήματα, κοινωνικοποίηση, παιχνίδι και νέες γνώσεις. Αναμενόμενα, η ενέργεια που χρειάζεται να καταναλώσουν είναι αισθητά μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να φτάνουν στο σπίτι εξαντλημένα. 

 

Τι μπορείτε να κάνετε για να τα βοηθήσετε; 

 

  • Διατηρήστε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα ώστε μόλις φτάσουν στο σπίτι να ξέρουν ακριβώς ποιες είναι οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Αυτό θα  ξεκουράσει τα παιδιά και θα τους δημιουργήσει μία αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας.
  • Η διατροφή ξανά θα βρεθεί στο επίκεντρο. Φρούτα, λαχανικά και νερό θα είναι οι σύμμαχοι του παιδιού τις πρώτες εβδομάδες στο σχολείο. Μικρά σνακ, όπως το αγαπημένο τοστ, τα οποία θα είναι εύκολο να έχει μαζί του στο σακίδιό του θα του χρειαστούν.
  • Δώστε χρόνο στο παιδί να συνηθίσει την νέα κατάσταση. Εξηγήστε του ότι την ημέρα στο σχολείο κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα σε σχέση με μία αντίστοιχη μέρα που θα περνούσε στο σπίτι με την τηλεκπαίδευση. Διαβεβαιώστε τον μικρό μαθητή ότι με τον καιρό θα “μπει” πάλι σε πρόγραμμα και δεν θα νιώθει την κόπωση που αυτή τη στιγμή του προκαλεί ανησυχία. 

Ας ελπίσουμε πως αυτή η περίοδος που μας δοκιμάζει όλους, θα μας δώσει όχι μόνο δύσκολες στιγμές αλλά και κάποιες νέες δεξιότητες. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας