Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-09-15 11:03:11 +0300 Το μπουσούλημα είναι ο πρώτος τρόπος του μωρού για να μετακινείται μόνο του. Πότε θα μπουσουλήσει το μωρό μου;

Πότε θα μπουσουλήσει το μωρό μου;

Πότε θα μπουσουλήσει το μωρό μου; 470 900
Το μπουσούλημα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία για το βρέφος καθώς ενεργοποιείται μυϊκά, το σώμα του δυναμώνει, αναπτύσει την αίσθηση προσανατολισμού και την αυτονομία στις κινήσεις του.

Οι περισσότεροι γονείς ανυπομονούν να δουν το μωράκι τους να μπουσουλά και στη συνέχεια να περπατάει. Το μπουσούλημα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία για το βρέφος καθώς ενεργοποιείται μυϊκά, το σώμα του δυναμώνει, αναπτύσει την αίσθηση προσανατολισμού και την αυτονομία στις κινήσεις του. Ταυτόχρονα ξεκινά να εξερευνά το περιβάλλον γύρο του και να δέχεται νέα ερεθίσματα. 

 

Η ηλικία κατά την οποία τα περισσότερα βρέφη ξεκινούν το μπουσούλημα είναι ο 6ος και ο 7ος μήνας. Πριν αρχίσουν να μπουσουλάνε μπορεί να τα δείτε να προσπαθούν να γλιστρήσουν και να μετακινηθούν σέρνοντας την πλάτη ή την κοιλίτσα τους ή σπρώχνοντας και τραβώντας αντικείμενα.

 

Το μπουσούλημα δεν συνιστά ορόσημο στην ανάπτυξη του παιδιού οπότε οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχήσουν αν το μωράκι τους δεν μπουσουλήσει ποτέ. Επίσης τα βρέφη που είναι πολύ καλά στο μπουσούλημα είναι πιθανόν να καθυστερήσουν τα περπατήσουν γιατί απολαμβάνουν πολύ να μπουσουλάνε.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας