Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-03-19 10:16:37 +0200 Η γνώση και πιο συγκεκριμένα η γνώση του γιατρού που την παρακολουθεί. Έγκυος την περίοδο της πανδημίας

Έγκυος την περίοδο της πανδημίας

Έγκυος την περίοδο της πανδημίας 470 900
Τι θα μπορούσε να βοηθήσει μία γυναίκα που κυοφορεί να ηρεμήσει τις αγωνίες, που σχετίζονται με την πανδημία; Η γνώση και πιο συγκεκριμένα η γνώση του γιατρού που την παρακολουθεί.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης χαρακτηρίζεται από έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, χαρές και αγωνίες. Ταυτόχρονα, ο τελευταίος χρόνος έχει δοκιμάσει αρκετά όλο τον κόσμο, πόσο μάλλον τις νέες οικογένειες και πιο συγκεκριμένα τις εγκύους, που από τη δική τους υγεία εξαρτάται και η υγεία των εμβρύων. 

 

Τι θα μπορούσε να βοηθήσει μία γυναίκα που κυοφορεί να ηρεμήσει τις αγωνίες, που σχετίζονται με την πανδημία; Η γνώση και πιο συγκεκριμένα η γνώση του γιατρού που την παρακολουθεί. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη και την πανδημία: 


 

Μπορεί ο κορονοϊος να προκαλέσει επιπλοκές στην εγκυμοσύνη; 

 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια και γυναικολόγο του Weill Cornell, Ιατρική Σχολή στη Νέα Υόρκη, Laura Riley, πρόκειται ίσως για την πιο πολυσυζητημένη ερώτηση. Μέχρι στιγμής όπως αναφέρει η ίδια δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία. Όσες όμως γυναίκες γέννησαν ενώ είχαν νοσήσει από τον ιό, δεν φαίνεται να παρουσιάζουν κάτι ανησυχητικό. 

 

Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία στα νοσοκομεία σχετικά με τα τεστ του κορονοϊού; 

 

Κάθε κλινική έχει τη δική της διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει η έγκυος γυναίκα, πριν εισαχθεί στην κλινική. Συνήθως προτείνεται να υπάρχει το αρνητικό τεστ της μητέρας πριν εισαχθεί στην κλινική, όπως θα πρέπει πρώτα να υπάρξει επικοινωνία της εγκύου με τον γιατρό της και την κλινική ώστε να είναι σίγουρο ότι δεν έχουν αλλάξει οι κανονισμοί ή η διαδικασία. 

 

Είναι πιθανό η κλινική να με χωρίσει από το μωρό μου σε περίπτωση το τεστ μου βγει θετικό; 

 

Και πάλι πρόκειται για μία πληροφορία που εξαρτάται από το νοσοκομείο. Κάποιες κλινικές μπορεί αντί για να μεταφέρουν το μωράκι εκτός του δωματίου της μητέρας, να τοποθετήσουν μία θερμοκοιτίδα στον ίδιο χώρο που βρίσκεται η μητέρα, ώστε να μπορεί να βλέπει το μωράκι της. Θα χρειαστεί να καλέσετε την κλινική που έχετε προγραμματίσει να γεννήσεται ώστε να βεβαιωθείτε για τις διαδικασίες που ακολουθούν.


 

Θα χρειαστεί να λαμβάνω περισσότερα μέτρα προστασίας τώρα που είμαι έγκυος; 

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν προτείνει περισσότερα μέτρα προστασίας για τις γυναίκες που κυοφορούν. Συγκεκριμένα, η χρήση ιατρικής μάσκας, οι αποστάσεις από τους ανθρώπους στις ουρές και στο δρόμο και το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών φαίνεται να είναι το α και το ω στην προστασία. Αφού το μωράκι γεννηθεί θα χρειαστεί το νέο ζευγάρι να είναι πολύ προσεκτικό σε σχέση με τους καλεσμένους που δέχεται στο σπίτι. 

 

 Καθημερινά νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, και όσο η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, όλο και περισσότερες έρευνες θα υπάρχουν διαθέσιμες. Η ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και ο προσωπικός σας γιατρός, μπορούν να σας συμβουλέψουν κατάλληλα σε θέματα σχετικά με την πανδημία και τις ανάγκες σας.

 

πηγή: parents.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας