Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-17 15:43:52 +0200 Μαθαίνοντας να μπουσουλάμε 4+1 τρόποι για να ανακαλύψουμε τον κόσμο του...μπουσουλήματος!

4+1 τρόποι για να ανακαλύψουμε τον κόσμο του...μπουσουλήματος!

 4+1 τρόποι για να ανακαλύψουμε τον κόσμο του...μπουσουλήματος! 470 900
Μαθαίνοντας να μπουσουλάμε

Το μωρό μας μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμασταν. Σα χθες μας φαίνεται η μέρα που το φέραμε στον κόσμο και τώρα δειλά δειλά εξερευνά το σπίτι μπουσουλώντας. Συνήθως, τα μωρά αρχίζουν να μπουσουλάνε λίγο μετά τον έκτο μήνα, δεν το κάνουν όμως όλα με τον ίδιο τρόπο. 

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας;
Το μπουσούλημα είναι μία ανάγκη που έρχεται από μόνη της, υπάρχουν όμως τρόποι να βοηθήσουμε και εμείς το μωρό μας.

1. Ξαπλώνουμε μπρούμυτα
Ξαπλώνουμε με το μωρό μας μπρούμυτα για λιγή ώρα. Το μωρό δυναμώνει τους μύες του αυχένα, του λαιμού και της πλάτης του και μαθαίνει μπουσουλάει και στη συνέχεια να περπατάει, με μεγαλύτερη ευκολία.

2. Παιχνίδι στο πάτωμα
Συνδυάζουμε με το παιχνίδι διάφορες κινήσεις, ώστε το μωρό μας να μάθει να ελέγχει το σώμα του. Δοκιμάστε να μεταφέρετε τα παιχίδια από τη μία πλευρά στην άλλη ή αν διαβάζετε κάποιο παραμύθι να γυρίζετε τις σελίδες.

3. Πιάσε με αν μπορείς
Τοποθετούμε το αγαπημένο παιχνίδι ή αντικείμενο του μωρού μας λίγο πιο μακριά από όπου μπορεί να φτάσει. Το βάζουμε έτσι στη διαδικασία να κινηθεί με όποιον τρόπο μπορεί, προκειμένου να το πάρει.

4. Σπίτι με ασφάλεια
Όταν ένα μωρό αρχίζει να μπουσουλάει, χρειάζεται αρκετό ελέυθερο χώρο όπου μπορεί να εξασκήσει τις κινητικές του ικανότητες ελέυθερα! Βάζουμε στην άκρη έπιλα και αχρείαστα αντικείμενα και μειώνουμε τις πιθανότητες τραυματισμού.

4+1. Αποφεύγουμε τις στράτες
Κάποιες φορές η στράτα μπορεί να μας λύνει τα χέρια, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι αποθαρρύνει το μωρό μας από το μπουσούλημα, ακόμα και από το περπάτημα.

Πηγή: pregnancybirthbaby.org.au

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας