Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-04-27 11:52:03 +0300 Πότε ξεπερνάμε τα όρια και ποια είναι τα σημάδια που θα μας δείξουν ότι το παιδί μας είναι κακομαθημένο; Μήπως είναι κακομαθημένο;

Μήπως είναι κακομαθημένο;

Μήπως είναι κακομαθημένο; 470 900
Πότε ξεπερνάμε τα όρια και ποια είναι τα σημάδια που θα μας δείξουν ότι το παιδί μας είναι κακομαθημένο;

Πριν γίνουμε μαμάδες, ήμασταν σίγουρες για το τι θα έπρεπε να κάνουμε και τι όχι όταν θα ερχόταν εκείνη η στιγμή. Θα ήμασταν χαλαρές, δεν θα φωνάζαμε, δε θα πιέζαμε και φυσικά δε θα κακομαθαίναμε το παιδί μας. 

Πόσο διαφορετικά μοιάζουν όλα αυτά πλέον. Από την πρώτη κιόλας μέρα που ήρθε το μικρό μας στον κόσμο συνειδητοποιήσαμε ότι ο κόσμος της μητρότητας είναι τελείως διαφορετικός από ότι περιμέναμε. Δε γίνεται να μη φωνάξουμε, δε γίνεται να μη νιώσουμε φόβο και κάποιες φορές δε μπορούμε να του χαλάσουμε το χατίρι. Πότε όμως ξεπερνάμε τα όρια και ποια είναι τα σημάδια που θα μας δείξουν ότι το παιδί μας είναι κακομαθημένο;

1. Είναι νευρικό
Δεν του κάνατε το χατίρι και είναι έτοιμο να χαλάσει τον κόσμο; Έχει συχνά νεύρα τα οποία ξεσπάει όπου βρει, στο σπίτι, στο σχολείο, ακόμα και στο δρόμο; Είναι το νούμερο ένα σημάδι που θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις!

2. Τίποτα δεν είναι αρκετό
Ένα σύνηθες χαρακτηριστικό των κακομαθημένων παιδιών είναι ότι πότε δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Μπορεί τη μία μέρα να του κάνετε το χατίρι, ξέρετε όμως ότι την επόμενη κιόλας θα ζητήσει κάτι άλλο και θα θέλει πάση θυσία να το αποκτήσει.

3. Δε βοηθάει
Σε κανένα παιδί δεν αρέσει να φτιάχνει το δωμάτιό του, να μαζεύει τα παιχνίδια του και να βοηθάει τη μαμά στις δουλειές του σπιτιού. Κάποια παιδιά ωστόσο είναι πρόθυμα να το κάνουν αναλαμβάνοντας μικρές "αγγαρείες". Αν το παιδί σας είναι κακομαθημένο, μην έχετε ελπίδες, δε θα είναι ένα από αυτά!

4. Θέλει να επιβληθεί σε μικρούς μεγάλους
Τα κακομαθημένα παιδιά απαιτούν τόσο οι συνομήλικοί τους όσο και οι μεγάλοι να τους ακούνε και να κάνουν αυτό που θέλουν. 

5. Αναζητά την προσοχή
Ένα παιδί που είναι κακομαθημένο, θα προσπαθεί διαρκώς να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

6. Δεν του αρέσει να μοιράζεται
Το να μάθει ένα παιδί να μοιράζεται τα παιχνίδια του δεν είναι εύκολο, ούτε γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Μετά την ηλικία των τεσσάρων όμως, τα παιδιά είναι πιο πρόθυμα να μοιραστούν, εκτός φυσικά και αν είναι κακομαθημένα.

7. Δεν κάνει αυτό που του λέμε 
Του ζητάτε κάτι και αν δεν το θερμοπαρακαλέσετε δέκα φορές δεν πρόκειται να το κάνει! Ακόμα χειρότερα, του λέτε κάτι και αυτό επιδεικτικά σας αγνοεί! 

8. Δεν θέλει να παίξει μόνο του
Από την ηλικία των τεσσάρων και έπειτα τα περισσότερα παιδια μπορούν να παίξουν και μόνα τους. Το αντίθετο σημαίνει, ότι ένα παιδί δεν μπορεί να απολαύσει το παιχνίδι μόνο του και ότι επιζητά συνεχώς την προσοχή και κάποιου άλλου.

Αν τα παραπάνω κάτι σας θυμίζουν, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση!  

Πηγή: momjunction.com

Σχόλια

Neutral avatar
  • Girl avatar
    kristine katsarou 03 Μαΐου, 2016 02:56 μ.μ.

    emena den maresi na tro moni mo.oute na pao gia kafe moni diladi den maresi na min exo parea.o pote giati sta pedia na apetoume na ine mona tous?giati na min exoune parea?tha megalosoun kai tha figoun apo mas,meta emis thaminoume moni otan tha xoume anangi. APOLAMPSTE TA PEDAKIASAS OSO INE KEROS KAI SAS XRIAZONDE....

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας