Γεύση παιδικής ηλικίας
300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ αλάτι
125γρ φρέσκο βούτυρο
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά
1 συσκ. βανίλια
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
80ml γάλα φρέσκο
180 γρ κουβερτούρα σε νιφάδες
100 γρ καρύδια 300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ αλάτι
125γρ φρέσκο βούτυρο
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά
1 συσκ. βανίλια
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
80ml γάλα φρέσκο
180 γρ κουβερτούρα σε νιφάδες
100 γρ καρύδια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σ\' ένα μπολ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τις 2 μπανάνες (που προηγουμένως έχουμε λιώσει με ένα πηρούνι).
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το γάλα.
Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα τις νιφάδες σοκολάτας και τα τριμμένα καρύδια.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει νωρίτερα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Μιχάλης Καρίπης
Chef
Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Σχόλια