Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 13:46:52 +0200 Με απλά βήματα κάνουμε τη σωστή επιλογή για το καθισματάκι αυτοκινήτου. Καθισματάκι αυτοκινήτου

Καθισματάκι αυτοκινήτου

Καθισματάκι αυτοκινήτου 470 900
Με απλά βήματα κάνουμε τη σωστή επιλογή για το καθισματάκι αυτοκινήτου.
Τα καθίσματα αυτοκινήτου χωρίζονται βάση των κιλών. Δεν επιλέγουμε ποτέ ένα κάθισμα που είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από την ηλικία και τα κιλά του μωρού μας. Ένα επιπλέον κριτήριο για την επιλογή του καθίσματος είναι και το ύψος του παιδιού.

Το παιδικό κάθισμα θα πρέπει να πληρεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Δεν αγοράζουμε ποτέ ένα μεταχειρισμένο καθισματάκι.

Κάθε παιδικό κάθισμα που είναι εγκεκριμένο διαθέτει μια ετικέτα έγκρισης. Πριν λοιπόν προβείτε στην αγορά ενός καθίσματος ελέγξετε την ετικέτα αλλά και την ημερομηνία λήξης.

0  Από τη γέννηση μέχρι 10 κιλά  0 - 12 μηνών
0+ Από τη γέννηση μέχρι 13 κιλά  0 - 15 μηνών
1 Από 9 μέχρι 18 κιλά    9 μηνών - 4 ετών
2 Από 15 μέχρι 25 κιλά     4 ετών - 8 ετών
3 Από 22 μέχρι 36 κιλά     8 ετών - 12 ετών


Θα πρέπει να γνωρίζετε πως ανάλογα με τον τρόπο που τοποθετούνται τα καρεκλάκια χωρίζονται σε καθισματάκια στραμμένα προς τα πίσω και σε αυτά της διπλής κατεύθυνσης.

Τα καθισματάκια στραμμένα προς τα πίσω τοποθετούνται αποκλειστικά με κατεύθυνση προς τα πίσω, ορισμένα δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ριλάξ.

Τα καθισματάκια διπλής κατεύθυνσης μπορούν  να τοποθετηθούν με κατεύθυνση είτε προς τα πίσω είτε προς τα εμπρός.

Ελέξτε τέλος με ποιον τρόπο στηρίζεται το παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο. Στην ουσία οι τρόποι είναι δύο είτε με τη βοήθεια των ζωνών ασφαλείας του αυτοκινήτου, είτε με τη χρήση συστήματος isofix. Στη πρώτη περίπτωση το παιδικό κάθισμα συγκρατείται με τη βοήθεια των ζωνών ασφαλείας που περνούν μέσα από ειδικές υποδοχές του καθίσματος. Στη δεύτερη περίπτωση το κάθισμα χρησιμοποιεί τους ειδικούς συνδέσμους που υποχρεωτικά έχουν τα αμάξια που κατασκευάζονται από το 2011 και μεταγενέστερα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας