Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-01-19 15:33:27 +0200 Η νέα ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» Ευχές του Γενάρη & Απόκριες με «Γύρω γύρω μήνες»

Ευχές του Γενάρη & Απόκριες με «Γύρω γύρω μήνες»

Ευχές του Γενάρη & Απόκριες με «Γύρω γύρω μήνες» 470 900
Κυριακές 15, 22, 29 Ιανουαρίου 2017, στις 12:00 το μεσημέρι

Με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος προτείνει στη νέα της μουσικοπαιδαγωγική παράσταση «Γύρω-γύρω μήνες», μια θεατρική και μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών, η οποία φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια της αυλής. Η παράσταση παρουσιάζεται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στο Babel – Πυρήνας Τέχνης, στο Μαρούσι. Τον Γενάρη, κεντρικό θέμα της παράστασης είναι ο νέος χρόνος, με παραδοσιακά έθιμα και ευχές για καλή τύχη, για αφθονία, για ευδαιμονία. Τον Φλεβάρη, η έμπνευση έρχεται από παραδοσιακά παιχνίδια, τραγούδια και έθιμα για τις Απόκριες. 

Στην παράσταση «Γύρω-γύρω μήνες» η διάδραση με τους ηθοποιούς και η συμμετοχή των παιδιών γίνονται ο κορμός γύρω από τον οποίο στήνεται, κάθε φορά, μια χαρούμενη γιορτή για την εποχή που διανύουμε. Στοιχεία από τη λαογραφία, παραδοσιακά έθιμα, ιστορίες, παραμύθια και παροιμίες δίνουν το έναυσμα για μια σειρά από θεατρικά και μουσικά παιχνίδια. Πρωτότυπα σκηνικά αντικείμενα, μουσικά όργανα, κούκλες, καπέλα ακολουθούν την παράσταση σε κάθε σχολειό, σε κάθε διαφορετική εποχή, σε κάθε διαφορετικό περιβάλλον. 

Ο σκηνοθέτης και μουσικός Πέτρος Δαμουλής έγραψε το παραμύθι σε έμμετρο λόγο, δένοντάς τον με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ακούσματα, που φέρνουν στη σκηνή ήχους και εικόνες από τη φύση. Η μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη συνέλεξε και επιμελήθηκε το λαογραφικό υλικό, η Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-ειδικευμένη στο Drama in Education, σχεδίασε και δίδαξε τα έθιμα ως θεατρικά παιχνίδια, η ηθοποιός και υπεύθυνη παραγωγής Χρύσα Διαμαντοπούλου συνέθεσε το εκτός παραμυθιού υλικό. Μαζί φρόντισαν ώστε η συμμετοχή των παιδιών να είναι ουσιαστική και άμεση, εμπλουτίζοντας την αφήγηση με πολλά θεατρικά και μουσικά παιχνίδια. 

Δείτε περισσότερα στο: http://goo.gl/PIVVvU  
Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει  η κυρά Καλή και φτάνει στο παλάτι του γέρο-Χρόνου, όπου γνωρίζει και συστήνει μήνες και εποχές, με παινέματα, με βλέμμα ξύπνιο και ανοιχτή καρδιά, με έμφαση στα ξεχωριστά χαρίσματα. Αναδεικνύει τα καλούδια σε κάθε έναν από τους μήνες που συναντά, τον ευχαριστεί για τα δώρα που προσφέρει και για τις ομορφιές του. Η παράσταση προσφέρει μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, αλλά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους τους. Η παράσταση «Γύρω-γύρω μήνες», όπως και οι υπόλοιπες παραστάσεις της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος («Ο Κουκουμπλής» και «Αισώπου Κόμιξ!»), φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας

Οι συντελεστές της παράστασης:
• Κείμενο Παραμυθιού-Σκηνοθεσία-Μουσική: Πέτρος Δαμουλής 
• Σύλληψη Ιδέας - Έρευνα Υλικού: Χρύσα Διαμαντοπούλου 
• Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Δάφνη Καμμένου και Ελένη Κουτσιούμπα 
• Έρευνα, επιλογή, επιμέλεια λαογραφικού υλικού, δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς: 
Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη, μουσικοπαιδαγωγός 
• Επιμέλεια κίνησης - Βοηθός σκηνοθέτη: Τατού Αγγελική Δέδε 
• Ιδέα-κατασκευή σκηνικού: Πέτρος Δαμουλής 
• Σκηνικά αντικείμενα: Ανδριάνα Βλάχου, Kέλλυ Κουλουριώτου 
• Κατασκευή κούκλας & ζωγραφιά σκηνικού: Μαργαρίτα Τζαννέτου
• Επιστημονική σύμβουλος - διδασκαλία διαδραστικού μέρους: 
Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION 
• Ζωντανή μουσική: ομάδα Μικρός Νότος 
• Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

 

Περισσότερα για τη μουσικοπαιδαγωγική μας παράσταση Γύρω-γύρω μήνες  στο: http://goo.gl/PIVVvU 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας