Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-10 11:21:38 +0300 Τι πρέπει να προσέξουμε στην πρώτη επαφή με το σινεμά 5 tips για την πρώτη βόλτα στο σινεμά με το παιδί

5 tips για την πρώτη βόλτα στο σινεμά με το παιδί

 5 tips για την πρώτη βόλτα στο σινεμά με το παιδί 470 900
Τι πρέπει να προσέξουμε στην πρώτη επαφή με το σινεμά

Ο κινηματογράφος είναι μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών. Οι ποικίλες παιδικές ταινίες με τις εντυπωσιακές εικόνες και του απίθανους ήρωες, κάνουν τον κινηματογράφο την τέλεια εξόρμηση για το Σαββατοκύριακο! Τι γίνεται όμως την πρώτη φορά που θα πάμε στον κινηματογράφο με το μικρό μας; Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το παιδί μας θα μείνει ήσυχο τη διάρκεια της ταινίας; Τα παρακάτω 5 tips θα μας λύσουν τα χέρια!  

1. Είναι πραγματικά έτοιμο;
Για να περάσει καλά το μικρό σας στον κινηματογράφο είναι σημαντικό να είναι στην κατάλληλη ηλικία. Τα περισσότερα παιδιά βλέπουν την πρώτη τους ταινία στο σινεμά στην ηλικία των τριών ή τεσσάρων, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάθε παιδί είναι έτοιμο σε αυτήν την ηλικία. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και  εμείς σαν γονείς είμαστε οι καλύτεροι κριτές για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πάμε με το μικρό μας στον κινηματογράφο.

2. Επιλέγουμε τη σωστή ταινία
Εξίσου σημαντικό είναι η ταινία που θα δούμε να είναι κατάλληλη για την ηλικία του παιδιού μας και να του κινήσει το ενδιαφέρον. Συζητήστε μαζί του ποια ταινία θέλει να δει, πιθανόν τον αγαπημένο του ήρωα ή την αγαπημένη του πριγκίπισσα, και εφόσον φυσικά εγκρίνετε, κάντε του το χατίρι!

3. Προσοχή στα τρέιλερ και στις διαφημίσεις
Για ένα μικρό παιδί, τα τρέιλερ άλλων ταινιών και οι διαφημίσεις ενδέχεται να είναι τρομακτικά και αποθαρρυντικά. Δώστε του σημασία εκείνα τα λίγα λεπτά και εντέινετέ του το ενδιαφέρον για την ταινία που θα ακολουθήσει.

4. Το παν είναι η οργάνωση
Επιλέγουμε την προβολή που ταιριάζει καλύτερα στο ωράριο και στις ανάγκες τους παιδιού μας και φροντίζουμε πριν ξεκινήσει η ταινία, το μικρό μας να έχει επισκεφτεί την τουαλέτα και να έχει φάει.

5. Δεν πτοούμαστε
Ακόμα και αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζαμε, δεν πειράζει! Δεν θα είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι γονείς που έφυγαν εστη μέση της ταινίας επειδή το παιδί τους ούρλιαζε και έκλαιγε. Την επόμενη φορά μπορεί να είμαστε πιο τυχερές!

Το καλοκαίρι, ο θερινός κινηματογράφος ενδείκνυται! 
Δείτε τη λίστα με τους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας και τις διαθέσιμες ταινίες, εδώ.

Πηγή: popsugar.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας