Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-12-07 16:30:45 +0200 Μουσείο Παιχνιδιών άνοιξε από το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα Εντυπωσιακό Μουσείο Παιχνιδιών άνοιξε στο Παλαιό Φάληρο

Εντυπωσιακό Μουσείο Παιχνιδιών άνοιξε στο Παλαιό Φάληρο

Εντυπωσιακό Μουσείο Παιχνιδιών άνοιξε στο Παλαιό Φάληρο 470 900
Ένα υπέροχο Μουσείο Παιχνιδιών με συλλογή 20.000 εκθεμάτων άνοιξε πρόσφατα στο Παλαιό Φάληρο στην Αθήνα.

Ένα πρωτότυπο Μουσείο Παιχνιδιών άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες στην Αθήνα, στον Πύργο Κουλούρα στο Τροκαντερό. Το Μουσείο Παιχνιδιών ανήκει στο Μουσείο Μπενάκη και φιλοξενείται στον υπέροχο πύργο που κληροδότησε η Βέρα Κουλούρα.

Πυρήνας του Μουσείου Παιχνιδιών είναι η συλλογή που δώρισε το 1992 στο Μουσείο Μπενάκη η Μαρία Αργυριάδη. Η συλλογή αριθμεί 20.000 παιχνίδια που έχουν συντηρηθεί από το αρμόδιο τμήμα του μουσείου και περιλαμβάνουν παιχνίδια ελληνικά, ευρωπαϊκά, γιαπωνέζικα και κινέζικα, καθώς και βιβλία σχολικής και παιδικής λογοτεχνίας.

Η έκθεση ξεκινάει με παιχνίδια από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο, και συνεχίζεται με λαϊκά παιχνίδια από διάφορες χώρες, κούκλες μόδας, κατασκευές, κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές, τρενάκια, στρατιωτάκια, αντικείμενα από το θέατρο σκιών, πορσελάνινες μινιατούρες, και πολλά άλλα. Ένα πολύ ενδιαφέρον έκθεμα είναι το αλογάκι που χάρισε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στον εγγονό του το 1927.

Εκτός από τη συλλογή, πολύ εντυπωσιακός είναι και ο Πύργος που φιλοξενεί το Μουσείο Παιχνιδιών, με τους δύο οκταγωνικούς πύργους, τις οροφογραφίες, τις τοιχογραφίες, τις γύψινες διακοσμήσεις, τα πορσελάνινα πλακάκια, το κόκκινο μάρμαρο, το επιβλητικό τζάκι και άλλα υπέροχα αρχιτεκτονικά στοιχεία της εποχής.

Πληροφορίες Επίσκεψης
Μουσείο Παιχνιδιών Μουσείου Μπενάκη
Διεύθυνση: Λ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος, Παλαιό Φάληρο
Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:00
Website: www.benaki.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας