Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-09-20 16:08:11 +0300 Μία διασκευή του παραμυθιού «όταν ο λύκος πεινάει»  από την θεατρική ομάδα ΄΄Αστροναύτες ΄΄ Που πάει ο λύκος ... καβάλα στο ποδήλατο;

Που πάει ο λύκος ... καβάλα στο ποδήλατο;

Που πάει ο λύκος ... καβάλα στο ποδήλατο; 470 900
«Πού πάει ο λύκος καβάλα στο ποδήλατο;» βασίζεται  στο παιδικό παραμύθι της Christine Naumann- Villemin «όταν ο λύκος πεινάει»

Μία διασκευή του παραμυθιού «όταν ο λύκος πεινάει»  από την θεατρική ομάδα ΄΄Αστροναύτες ΄΄

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα Λύκος . 
Ζούσε μόνος του σε ένα σπιτάκι στην μέση του δάσους .
-Όλοι οι λύκοι τρώνε κρέας . Έτσι του είχαν πει , έτσι έκανε. 
-Όλοι οι λύκοι είναι τρομεροί και φοβεροί . Έτσι του είχαν πει , έτσι έκανε.
-Όλοι οι λύκοι κυνηγούν τα μικρά παιδάκια για να τα τρομάξουν.
Έτσι του είχαν πει ,έτσι έκανε.

Αυτός ο Λύκος όταν δεν είχε τι να κάνει , αντί να παίξει με άλλους για να περάσει η ώρα έτρωγε …. Έτρωγε ασταμάτητα.. 

Tο έργο «Πού πάει ο λύκος καβάλα στο ποδήλατο;» βασίζεται  στο παιδικό παραμύθι της Christine Naumann- Villemin «όταν ο λύκος πεινάει». Είναι μία διασκεδαστική ιστορία ενός λύκου που κατάφερε να αλλάξει  τις συνήθειές του,  να βρει τον αγαπημένο  φίλο των παιδικών του χρόνων και συνάμα να αισθανθεί την χαρά της  εμπιστοσύνης των άλλων ζώων.  Ο χαρακτήρας του λύκου είναι η αφορμή  να επεξεργαστεί η ομάδα το ζήτημα της παιδικής απομόνωσης και μοναξιάς,  που είναι τακτικό φαινόμενο στη σύγχρονη κοινωνία και ιδιαίτερα στη σύγχρονη οικογένεια. Η  ροή της αφήγησης εξαρτάται απόλυτα από τους ήχους και τη μουσική η οποία επικεντρώνεται σ’ αυτή τη νέα δουλειά των αστροναυτών, στα ηχητικά τοπία. Η παράσταση είναι πλούσια σε ηχητικά εφέ τα οποία αποκαλύπτονται ζωντανά επί σκηνής με πολύ απλά και γνωστά υλικά διεγείροντας τις αισθήσεις και τη φαντασία των παιδιών. Μουσικά όργανα, σκηνικά αντικείμενα, κούκλες, φιγούρες θεάτρου σκιών, χρώματα, αστείρευτο χιούμορ, κέφι και εμπειρία  είναι το γαϊτανάκι αυτής της παράστασης που γύρω του θα απολαύσουν το έργο  οι νεαροί μας φίλοι. 

Υπόθεση του έργου.
Ένας μοναχικός λύκος, ξεκινάει από το σπιτάκι του στο δάσος για την πόλη όπου θα βρει ένα κουνέλι, για την παραδοσιακή λυκίσια γιορτινή συνταγή. Κάθε φορά που φτάνει όμως στην πολυκατοικία του κουνελιού, πάντα ένα ζωάκι στέκεται εμπόδιο και του αναβάλει τα σχέδια. Κάθε νέα δυσκολία όμως τον φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό του και σημαντικές διαπιστώσεις για τον χαρακτήρα του έρχονται στην επιφάνεια. Γιατί είναι μόνος; Που πήγαν όλοι οι παιδικοί του φίλοι; Γιατί είναι κακός; Είναι πράγματι κακός; Θέλει να είναι κακός ή είναι κακός γιατί κουβαλάει την ιστορία των λύκων των παραμυθιών στην πλάτη του; Μετά από πολλές απέλπιδες προσπάθειες, καταφέρνει να φτάσει πολύ κοντά στο κουνέλι όπου διαπιστώνει ότι όλα τα ζώα είναι εκεί για το πάρτι γενεθλίων του κουνελιού, και πως  το κουνέλι που ζητάει να φάει μετά μανίας είναι ο παιδικός του φίλος! Βρίσκει λοιπόν παλιούς και νέους φίλους, ερωτεύεται και μια όμορφη λύκαινα χορτοφάγο, αποφασίζει να γίνει χορτοφάγος, μετακομίζει στην πολυκατοικία και …ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! 


Σκηνοθεσία-Διασκευή: Δημήτρης Μικιός
Μουσική σύνθεση & εκτέλεση: Αντώνης Σκαμνάκης
Σκηνικά: Ολυμπία Σιδερίδου
Κοστούμια, κούκλες: Ματίνα Μέγκλα
Ερμηνεία: Φρόσω Ζαγοραίου


Ώρα Προσέλευσης : 11:45
Ώρα έναρξης: 12:00
Eίσοδος: 8€

Από     Κυριακή 2 Οκτωβρίου  και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.


Galerie Δημιουργών  Χελιδονούς 28, Κηφισιά

www.facebook.com/galeriedimiourgon

Πληροφορίες   -  Κρατήσεις :   210 6251732

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας