Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-21 19:22:02 +0300 Τα σύγχρονα έθιμα συνδέουν το μαγιάτικο στεφάνι με τους εργατικούς αγώνες που ξεκίνησαν στο Σικάγο το Μάιο του 1886 και στόχο είχαν τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας. Mαθαίνουμε στο παιδί μας έθιμα της Πρωτομαγιάς μέσα από ένα βίντεο!

Mαθαίνουμε στο παιδί μας έθιμα της Πρωτομαγιάς μέσα από ένα βίντεο!

Mαθαίνουμε στο παιδί μας έθιμα της Πρωτομαγιάς μέσα από ένα βίντεο! 470 900
Τα σύγχρονα έθιμα συνδέουν το μαγιάτικο στεφάνι με τους εργατικούς αγώνες που ξεκίνησαν στο Σικάγο το Μάιο του 1886 και στόχο είχαν τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Η πρωτομαγιά φέτος γιορτάζεται στις 7 Μαΐου, όμως αυτό δεν μας εμποδίζει να διατηρήσουμε τα έθιμα και να γιορτάσουμε με τους μικρούς μας ήρωες την άνοιξη και τα λουλούδια. Πριν ξεχυθείτε όμως στην εξοχή για το καθιερωμένο πικ νικ και για να πιάσετε τον Μάη, μπορείτε να κάνετε μία αναδρομή στην ιστορία της πρωτομαγιάς. Οι ρίζες της γιορτής της άνοιξης, πάνε πίσω στα παγανιστικά χρόνια, όπου γιορταζόταν η άνοιξη και κάποια έθιμα διατηρούνται ακόμα και σήμερα σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. 

 

Τα σύγχρονα έθιμα συνδέουν το μαγιάτικο στεφάνι με τους εργατικούς αγώνες που ξεκίνησαν στο Σικάγο το Μάιο του 1886 και στόχο είχαν τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας. Για τη χώρα μας, η πρωτομαγιά μας πάει πίσω στην αρχαιότητα και στη θεά Δήμητρα. Ο μήνας Μάιος ήταν αφιερωμένος στον εορτασμό της θεάς της γονιμότητας και της γεωργίας. 

 

Δείτε το βίντεο με τα παιδιά σας και συζητήστε για τον τρόπο που εσείς γιορτάζατε όταν ήσασταν στην ηλικία τους, τον ερχομό του Μάη. 


 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας