Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-04 11:41:01 +0300 Έχουν τα παιδιά όρεξη για γλυκό, αλλά δεν θέλετε να τους δώσετε γλυκά σνακ που κυκλοφορούν στο εμπόριο; Υγιεινά μπισκότα χωρίς γλουτένη

Υγιεινά μπισκότα χωρίς γλουτένη

Υγιεινά μπισκότα χωρίς γλουτένη 470 900
Έχουν τα παιδιά όρεξη για γλυκό, αλλά δεν θέλετε να τους δώσετε γλυκά σνακ που κυκλοφορούν στο εμπόριο;

Φτιάξτε σε 25 λεπτά τα πιο γευστικά και υγιεινά μπισκότα σοκολάτας! Τα μπισκόταν θα γίνουν ανάρπαστα, οπότε σας προτείνουμε να κάνετε διπλή τη δοσολογία, για να έχετε αρκετα για το πρωινό του Σαββατοκύριακου και για να τα πάρουν τα παιδιά στο σχολείο μέσα στην εβδομάδα.


 

Η συνταγή έρχεται από την υπέροχη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! 


 

Συστατικά 

 

125 γραμ. βούτυρο μαλακό

250 γραμ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι

100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή

100 γραμ. μαύρη μαλακή ζάχαρη ή καστανή

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γλ. βανίλια υγρή

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα

1 ½ κ.γλ. σόδα μαγειρική

300 γραμ. νιφάδες βρώμης χ.γλ. (κατά προτίμηση ολόκληρες)

100 γραμ. χοντροκομμένο καρύδι

200 γραμ. σταγόνες πικρή σοκολάτα ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

 

Εκτέλεση 
 

  • Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170º C στον αέρα. Θα ψήσουμε τα μπισκότα χωρίς γλουτένη στη μεσαία σχάρα.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι και τα δυο είδη ζάχαρης.
  • Με μίξερ χειρός, χτυπάμε καλά τα υλικά για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρέμα το μείγμα. 
  • Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα.
  • Χαμηλώνουμε το μίξερ, και προσθέτουμε τη βρώμη.
  • Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
  • Τέλος, προσθέτουμε το καρύδι και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δυο λαμαρίνες.
  • Με το scoop του παγωτού ή με μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, περίπου 40 γραμ. κάθε μπισκότο. Βγαίνουν γύρω στα 20 κομμάτια.
  • Αραδιάζουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες αραιά μεταξύ τους.
  • Απαλά πατάμε με την παλάμη να γίνουν ελαφρώς πλακέ. 
  • Αφήστε κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν.
  • Ψήνουμε για 12 – 15′ μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρά.
  • Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε. 
  • Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

 

Τέλος ώρα για απόλαυση!

 

source: ArgiroMparmparigou

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας