Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-09-01 16:22:43 +0300 Ρίχνουμε φως στο ζήτημα της γονιμότητας Πότε ένα ζευγάρι πρέπει να επισκεφτεί έναν ειδικό γονιμότητας;

Πότε ένα ζευγάρι πρέπει να επισκεφτεί έναν ειδικό γονιμότητας;

Πότε ένα ζευγάρι πρέπει να επισκεφτεί έναν ειδικό γονιμότητας; 470 900
Ρίχνουμε φως στο ζήτημα της γονιμότητας

Η απόκτηση ενός παιδιού είναι μία επιθυμία, που θέλεις να τη δεις να γίνεται πραματικότητα. Όταν αυτό αργεί, τότε η επιστήμη μπορεί να δώσει λύσεις για ένα ζευγάρι. Το ζήτημα είναι πότε τελικά θα πρέπει να απευθυνθούμε σε αυτή και σε ποιο χρονικό σημείο. 

Τα περισσότερα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν με φυσιολογικό τρόπο θα πρέπει να περιμένουν ένα χρόνο πριν επισκεφτούν έναν γιατρό γονιμότητας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να κλείσουν ένα ραντεβού νωρίτερα παρά αργότερα. «Εάν είστε 35 ετών και άνω, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν ειδικό γονιμότητας μετά από έξι μήνες χωρίς επιτυχία», λέει ο Δρ Τσεν στο περιοδικό Parents.

 

Εάν είστε κάτω των 35 ετών και έχετε ακανόνιστες περιόδους ή ιστορικό σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ), έκτοπη εγκυμοσύνη, ενδομητρίωση ή άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα ή την εγκυμοσύνη, ο Δρ Chen λέει ότι είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε ειδικός αμέσως.

 

Επίσης σημαντικό να σημειωθεί: Όταν ένα ζευγάρι δυσκολεύεται να μείνει έγκυος, δεν πρέπει να είναι τόσο γρήγορο να κατηγορήσει τον έναν σύντροφο έναντι του άλλου. «Από την πρώτη μέρα, τα ζευγάρια πρέπει να σκέφτονται ότι μπορεί να είναι η γυναίκα, ο άνδρας, και οι δύο ή απλά η ανεξήγητη υπογονιμότητα», λέει ο Δρ Τσεν. «Περίπου τα μισά από τα θέματα υπογονιμότητας έχουν να κάνουν με τη γυναίκα, το 40% με τον άνδρα και το άλλο 10% είναι και τα δύο ή κανένα από τα δύο». Το καλύτερο πράγμα, προσθέτει ο Δρ Τσεν, είναι να αξιολογηθούν και οι δύο σύντροφοι για να γνωρίζουν με βεβαιότητα.

Πηγή: Parents 

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας