Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-12-21 10:42:32 +0200 Christmas Camp τέχνης για παιδιά στο 'Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Christmas Camp τέχνης για παιδιά στο 'Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Christmas Camp τέχνης για παιδιά στο 'Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή 470 900
Τι θα λέγατε όμως για μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα διασκεδαστική εμπειρία για το παιδάκι σας, που θα το φέρει σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης;

Ωραία ιδέα η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, τα λαμπάκια, ο κόσμος. Τι θα λέγατε όμως για μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα διασκεδαστική εμπειρία για το παιδάκι σας, που θα το φέρει σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης;

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή αποχαιρετά το 2021 με ένα Christmas Camp για παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, με τίτλο Ενώ η Γη κοιμάται…, από τις 27 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Μέσα από μια συναρπαστική περιήγηση στους χώρους του Μουσείου, τα παιδιά θα διαλέξουν τα αγαπημένα τους έργα και γλυπτά από τη Συλλογή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή και θα δημιουργήσουν τη δική τους παραμυθένια ιστορία, καλωσορίζοντας δημιουργικά τη νέα χρονιά.

Κάθε μέρα του Camp, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και από έναν καλλιτέχνη, να ανακαλύψουν ένα καλλιτεχνικό κίνημα και να πειραματιστούν με τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει οι σημαντικότεροι ζωγράφοι και γλύπτες. Στη συνέχεια, θα ερμηνεύσουν τα έργα τέχνης μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, φτιάχνοντας σιγά σιγά τη δική τους ιστορία, την οποία θα αποτυπώσουν και θα αφηγηθούν με εικόνες και ήχους.

Μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, ομαδικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δημιουργικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τον ονειρικό κόσμο του Ernst, τα μοτίβα του Lichtenstein, το ψευδώνυμο του Pollock, τις πλεξούδες του Rouan, τις παράξενες καρέκλες των César, Dubuffet και Hundertwasser και τα χρωματιστά πλήκτρα του Kandinsky, τα παιδιά θα παρατηρήσουν, θα συζητήσουν και τελικά θα βρεθούν στη θέση του καλλιτέχνη. Οι ιστορίες, τα χρώματα, τα σχήματα, τα υλικά και οι ήχοι που κρύβονται στη μοναδική Συλλογή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, θα δώσουν σε κάθε παιδί την ευκαιρία να πειραματιστεί και να κατασκευάσει το δικό του χειροποίητο, γιορτινό zine (art book)!

Στις 31 Δεκεμβρίου, την τελευταία μέρα του Camp, θα υποδεχθούμε τα παιδιά μαζί με τους γονείς στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, μπροστά από το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, με κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ένα πρωτότυπο ηχητικό performance, με ιδιόφωνα κρουστά, σιωπές και ήχους από χρηστικά αντικείμενα.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ειρήνη Αναστασίου, Κατερίνα Γεωργοπούλου, Ρένα Γύφτουλα, Ιωάννα Κουτσούκη, Ιουλία Μαρούση, Βίκη Χρηστάκη

Για παιδιά από 6 έως 10 ετών

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 27-31 Δεκεμβρίου 2021 | 10.00-14.00

Χώρος Διεξαγωγής: Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.

 

Περισσότερα εδώ

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας