Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-12-15 12:06:03 +0200 Φέτος τα Χριστούγεννα ας δημιουργήσουμε όλοι μαζί όμορφες αναμνήσεις! Πώς θα περάσουμε μαγικά Χριστούγεννα με τα παιδιά μας!

Πώς θα περάσουμε μαγικά Χριστούγεννα με τα παιδιά μας!

Πώς θα περάσουμε μαγικά Χριστούγεννα με τα παιδιά μας! 470 900
Φέτος τα Χριστούγεννα ας δημιουργήσουμε όλοι μαζί όμορφες αναμνήσεις!

Τα Χριστούγεννα είναι μια όμορφη ευκαιρία για να δημιουργήσουμε αναμνήσεις με τα παιδιά μας. Οι μεγάλοι είμαστε πιο χαλαροί από τις δουλειές μας, τα σχολεία σταματάνε για λίγες μέρες και είναι ευκαιρία να περάσουμε χρόνο όλοι μαζί και να κάνουμε διασκεδαστικά πράγματα που τα παιδιά μας θα θυμούνται αργότερα με νοσταλγία.

Ας δημιουργήσουμε αναμνήσεις

Οι ψυχολόγοι λένε πως τα συναισθήματα είναι το «κλειδί» των παιδικών αναμνήσεων. Αν και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι θα θυμάται ένα παιδί από την παιδική του ηλικία, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να θυμάται τα συναισθήματα που ένιωσε, όπως χαρά, ασφάλεια, θαλπωρή και αγάπη.

Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν, ας μην παραλείψουμε να κάνουμε δραστηριότητες με τα παιδιά μας και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί. Μπορούμε να φτιάξουμε χειροποίητα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, να μάθουμε μαζί τα κάλαντα και να τα τραγουδήσουμε στην πολυκατοικία και τη γειτονιά, να πλάσουμε γιορτινά κουλουράκια, να επισκεφθούμε τον Άγιο Βασίλη στα χριστουγεννιάτικα χωριά που ξεφυτρώνουν σε όλη την Ελλάδα, να παρακολουθήσουμε μια γιορτινή θεατρική παράσταση, ή να δούμε μια χριστουγεννιάτικη ταινία στο DVD με ζεστή σοκολάτα και κουβερτούλα στον καναπέ.

Ας μοιραστούμε αναμνήσεις

Στα παιδιά αρέσει να μιλάμε για τα δικά μας παιδικά χρόνια και να μοιραζόμαστε αναμνήσεις μαζί τους. Καταλαβαίνουν ότι αποτελούν μέρος μιας συνέχειας και τα βοηθά να εντάσσονται καλύτερα στην οικογένεια. Ας μην διστάσουμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί τους την δική μας παιδική ηλικία, τις γιορτινές δραστηριότητες που κάναμε στο σχολείο, το ποίημα που λέγαμε, τα χριστουγεννιάτικα πιάτα που μαγείρευε η δική μας μαμά, και πολλά άλλα.

Χριστούγεννα στο χωριό

Αν υπάρχει γιαγιά και παππούς στο χωριό, τα Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία για να περάσουμε τις γιορτές όλοι μαζί. Τα Χριστούγεννα στο χωριό είναι μια ιδιαίτερη ανάμνηση, ειδικά για τα παιδιά που κατοικούν στην πόλη. Περνούν χρόνο με τους παππούδες τους, μαθαίνουν τη φύση και την παράδοση, και βιώνουν μια πιο λιτή αλλά αυθεντική πλευρά των Χριστουγέννων. Αυτές τις στιγμές παράδοσης και ξεγνοιασιάς θα τις θυμούνται και θα τις διηγούνται στους φίλους τους με χαρά.  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας