Mάθετε περισσότερα

Mallias

Ιωάννης Α. Μάλλιας

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Ιωάννης Α. Μάλλιας από τον Ιούνιο του 2003 μέχρι και σήμερα ιδιωτεύει με έδρα το διαγνωστικό κέντρο της Laser Plus Eye and Plastic Surgery στη Νέα Σμύρνη ως σύμβουλος κερατοειδούς και κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Mediterraneo.

 

Ο γιατρός πραγματοποιεί επεμβάσεις στο Mediterraneo Hospital (Ηλείας 10-12, Γλυφάδα), καθώς και στο Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο Laser (Κατεχάκη 74).

 

 

 

 

 

Ειδικεύεται και πραγματοποιεί επεμβάσεις στο Mediterraneo Hospital, όπως οι παρακάτω:

Καταρράκτης με τη μέθοδο της φακοθρυψίας και μικροτομή 1,8χιλιοστών.

Επεμβάσεις γλαυκώματος (τραμπεκουλεκτομή με ρυθμιζόμενα ράμματα και τοποθέτηση αντιγλαυκωματικής βαλβίδας τύπου Ahmed).

Μεταμόσχευση κερατοειδούς.

Μεταμόσχευση ενδοθηλίου του κερατοειδούς (οπίσθια τμηματική μεταμόσχευση- Descemet Stripping Automated Endothelial Keratoplasty).

Μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων του ΣΚΟ (σκληροκερατοειδές όριο).

Eπέμβαση αφαίρεσης πτερυγίου με αυτομόσχευμα επιπεφυκότα.

Συνδυασμένες επεμβάσεις καταρράκτη-γλαυκώματος.

Ενδοϋαλοειδικές ενέσεις για την ωχρά κηλίδα.

Αστιγματικές κερατοτομές.

Ανταλλαγή ενδοφακού.

Τοποθέτηση αμνιακής μεμβράνης.

Επίσης, πραγματοποιεί επεμβάσεις με laser για την διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού και πρεσβυωπίας στο Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο.

Ο γιατρός εφαρμόζει τόσο τη μέθοδο PRK, όσο και τη μέθοδο Lasik. Επίσης, πραγματοποιεί:

Φωτοθεραπευτική κερατεκτομή (Phototherapeutic keratectomy, ΡΤΚ) για πρόσθιες δυστροφίες του κερατοειδούς

Συνδυασμένη επέμβαση διόρθωσης μυωπίας και διασύνδεσης κολλαγόνου (Lasik extra & PRK extra)

Διασύνδεση κολλαγόνου για τον Κερατόκωνο (cross-linking) και ένθεση ενδοκερατικών δακτυλίων Kerarings για την αντιμετώπιση του κερατοκώνου

Διόρθωση πρεσβυωπίας με  τη χρήση του Fempto second laser και την ένθεση του δακτυλίου Kamra-Inlay

Ο οφθαλμίατρος Ιωάννης Α. Μάλλιας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1994.

Ειδικεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Kλινική Αθηνών, στο ΠΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς» από το 1998 έως το 2002.

Από τον Ιούνιο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο του 2003 μετεκπαιδεύθηκε στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών, με εξειδίκευση στις παθήσεις του κερατοειδούς και τη διαθλαστική χειρουργική. Επειδή είχε στην κατοχή του το δίπλωμα ECFMG, εργάστηκε ως Clinical Fellow, αφού πρώτα απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης (New York State Limited Permit). Στις αρμοδιότητες της θέσεώς του ήταν η αντιμετώπιση ασθενών, τόσο στην κλινική, όσο και στο χειρουργείο και τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Columbia Presbyterian Medical Center, New York, NY, USA.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη Νέα Υόρκη, πραγματοποίησε τουλάχιστον 400 χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη, υπό την επίβλεψη ενός από τους δύο εκπαιδευτές του, του Dr Richard Braunstein.

Είχε επίσης την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις κερατοειδούς ως πρώτος χειρουργός (υπό την επίβλεψη των δύο εκπαιδευτών του: Dr Richard Braunstein και Dr George Florakis).  

Στο κέντρο διαθλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Columbia είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε  επεμβάσεις διόρθωσης  μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού με ακτίνες laser (PRK, LASIK, PTK και flap-lift retreatments) και να αντιμετωπίσει ασθενείς με επιπλοκές από χειρουργικές επεμβάσεις του προσθίου ημιμορίου.

Από το 2006 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν: «Η συμβολή του πολυεστιακού ηλεκτροαμφιβληστροειδογραφήματος στη διάγνωση και μελέτη των παθήσεων της ωχράς κηλίδας».

Έχει παρουσιάσει πολλές επιστημονικές ανακοινώσεις σε συνέδρια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει επίσης στη συγγραφή πολλών επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Το 2012 ο κος.Μάλλιας ίδρυσε το διαγνωστικό κέντρο Laser Plus Eye and Plastic Surgery, όπου εξετάζει τους ασθενείς του με μια πληθώρα υπερσύγχρονων μηχανημάτων. Έχει μετεκπαιδευθεί στην διάγνωση και παρακολούθηση ασθενών που πάσχουν από παθήσεις της ωχράς κηλίδας με οπτική τομογραφία συνοχής (OCT).

Από το 2010 είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου  Mediterraneo Hospital και από τον Ιανουάριο του 2014 είναι ο Επιστημονικός υπεύθυνος και Ιδρυτής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Κερατοειδούς του νοσοκομείου Mediterraneo.

Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κερατοειδούς, που ιδρύθηκε το 2011. Τον Φεβρουάριο του 2014 εξελέγει Αντιπροέδρος στο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Κερατοειδούς.

Είναι επίσης μέλος στις παρακάτω επιστημονικές εταιρείες:

European Society of Cataract and Refractive Surgery

American Society Of Cataract and Refractive Surgery

Cornea Society

Άρθρα του ίδιου ειδικού


Οι υποστηρικτές μας