Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-10-12 15:54:21 +0300 Συμβουλές για τα συμπτώματα και την αντιμετώπισή της Ανεμοβλογιά, μια από τις πιο κοινές παιδικές αρρώστιες

Ανεμοβλογιά, μια από τις πιο κοινές παιδικές αρρώστιες

Ανεμοβλογιά, μια από τις πιο κοινές παιδικές αρρώστιες 470 900
Άρθρο από Δρ Λωρέττα Θωμαϊδου
Συμβουλές για τα συμπτώματα και την αντιμετώπισή της

Τα βασικά συμπτώματα 

Τα βασικά συμπτώματα είναι σπυράκια τα οποία μπορεί να καλύψουν όλο το σώμα του παιδιού καθώς και ο χαμηλός πυρετός. Στην αρχή τα σπυράκια εμφανίζονται με τη μορφή μικρής κόκκινης φυσαλίδας στο σώμα και στο κεφάλι και στη συνέχεια επεκτείνονται στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια. Τα εξανθήματα της ανεμοβλογιάς προκαλούν έντονη φαγούρα και πρέπει να προσέχουμε το παιδί μας να μην τα ξύνει, γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης αλλά και να αφήσουν σημάδια στο δερματάκι του παιδιού.

Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε την μόλυνση που προκαλείται από το ξύσιμο;

Κόβοντας τα νύχια του παιδιού και κάνοντάς το καθημερινό μπάνιο με νερό και χωρίς σαπούνι, μπορούμε να αποτρέψουμε την μόλυνση από το ξύσιμο.

 

Τι πρέπει να κάνω τώρα που το παιδί μου κόλλησε ανεμοβλογιά;

Η ανεμοβλογιά είναι μια ασθένεια που θέλει περίπου 20 μέρες για να κάνει τον κύκλο της. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή και συνεχής παρακολούθηση του παιδιού ώστε να μην μολυνθεί. Ένα μπάνιο μόνο με νερό και ένα ήπιο αντιπυρετικό είναι κάποια από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε το παιδί.

 

Πότε πρέπει να επισκεφτώ τον παιδίατρο;

Η επίσκεψη στον παιδίατρο επιβάλλεται, όταν ο πυρετός ξεπεράσει τους 38,9 βαθμούς ή διαρκέσει παραπάνω από 4 μέρες. Επίσης, θα πρέπει να επισκεφτούμε τον παιδίατρό μας, αν παρατηρήσουμε ότι τα εξανθήματα αλλάζουν χρώμα και γίνονται πολύ κόκκινα και ζεστά.

 

Πώς μεταδίδεται η ανεμοβλογιά;

 

Η ανεμοβλογιά μεταδίδεται μία-δύο μέρες πριν από την εξάπλωση των εξανθημάτων και μία μέρα μετά την εμφάνιση της τελευταίας φυσαλίδας. Η αρρώστια μεταδίδεται στα άτομα που δεν την έχουν περάσει. Μετά το πέρας της ανεμοβλογιάς το παιδί θα έχει ανοσία για όλη του τη ζωή, οπότε θα παίζει άφοβα με τους φίλους του όταν αυτοί θα έχουν ανεμοβλογιά.
 

Υπάρχει εμβόλιο για την ανεμοβλογιά;

Το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς έχει ενταχθεί πλέον στη λίστα των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Γίνεται σε παιδιά ηλικίας 13-15 μηνών.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας