Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-01-29 16:42:13 +0200 Τα οφέλη του τοκετού στο νερό 5 λόγοι για να γεννήσεις στο νερό

5 λόγοι για να γεννήσεις στο νερό

5 λόγοι για να γεννήσεις στο νερό 470 900
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το ζευγάρι καλείται να αποφασίσει για αναμέτρητα θέματα και ένα από αυτά είναι και ο τοκετός.

Όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο το μωράκι τους στο νερό. Πριν από κάποια χρόνια, οι περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν πως ο τοκετός στο νερό είναι μόδα που θα περάσει. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το ζευγάρι καλείται να αποφασίσει για αναμέτριτα θέματα και ένα από αυτά είναι και ο τοκετός. 

 

Ποιά είναι όμως τα οφέλη του τοκετού; Γιατί όλο και περισσότερες μητέρες τον επιλέγουν; 

  1. Η πλευστότητα, που προσδίδει το νερό βοηθά την μητέρα να νιώθει πιο άνετα κατά τη διάρκεια του τοκετού. 
  2. Το ζεστό βοηθά την μητέρα να διατηρήσει την ηρεμία της, κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ταυτόχρονα να κάνει πιο εύκολη την αντιμετώπιση των οδυνηρών συσπάσεων. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι ιατρικές παρεμβάσεις που θα χρειαστεί η λεχώνα.
  3. Υπάρχει μία αίσθηση ιδιωτικότητας όταν η γυναίκα γεννά στο νερό. Μπορεί πιο εύκολα να συγκεντρωθεί στην “πισίνα”, ενώ κάποιες έγκυες ζητούν και να σβήσουν τα φώτα ώστε να είναι πιο ήρεμες και συγκεντρωμένες. 
  4. Ειδικοί αναφέρουν ότι η γέννα στη πισίνα βιώνεται ως μία πιο ευχάριστη διαδικασία για τη μητέρα. Οι περισσότερες γυναίκες που γέννησαν στην πισίνα θα επαναλάμβαναν την ίδια διαδικασία και στο δεύτερό τους παιδί. 
  5. Το ζεστό νερό της πισίνας θεωρείται πιο γνώριμο και άνετο περιβάλλον και για το μωρό. Το περιβάλλον της μήτρας και το αμνιακό υγρό “μοιάζουν” με το περιβάλλον της πισίνας και έτσι το μωράκι είναι λιγότερο ταραγμένο όταν γεννιέται. 

Μην ξεχνάτε ότι πάντα πρέπει να βρίσκεστε σε συμφωνία με τον γιατρό σας και τη μαία σας καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τοκετός στο νερό δεν προτιμάται. Κάθε μητέρα και κάθε μωράκι έχουν διαφορετικές ανάγκες, οι οποίες πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά όταν καλούνται να αποφασίσουν για τον τοκετό.

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας