Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 14:17:02 +0200 Δευτέρα-Τετάρτη 17.00-18.00 (4-6 χρονών) & από Οκτώβρη Παρασκευή 17.00-18.00 (7-14 χρονών) έναρξη μαθημάτων στις 8/9/2014 με μια εβδομάδα δωρεάν μαθημάτων! KiDitiras
KiDitiras 470 900
Δευτέρα-Τετάρτη 17.00-18.00 (4-6 χρονών) & από Οκτώβρη Παρασκευή 17.00-18.00 (7-14 χρονών) 
έναρξη μαθημάτων στις 8/9/2014 με μια εβδομάδα δωρεάν μαθημάτων!
Συντονίζουν η Ευγενία Σιγαλού και η Φαίδρα Φουρούλη με καλεσμένη τη Λία Χαμηλοθώρη
KiDitiras (4-6 χρονών)

Συντονίζει η Ευγενία Σιγαλού σε συνεργασία με τη Φαίδρα Φουρούλη και καλεσμένη τη Λία Χαμηλοθώρη

Όταν το παιδί μπορεί να εκφράσει με δημιουργικούς τρόπους όσα αισθάνεται,σκέφτεται και παρατηρεί, νιώθει ελεύθερο. Ο χορός παρέχει τη δυνατότητα σωματικής έκφρασης και καλλιεργεί τη φαντασία, όταν συνοδεύεται από μια δημιουργική διάθεση. Παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, ρυθμός και μουσική αποτελούν τα εργαλεία, μέσω των οποίων τα παιδιά θ’αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ψυχοσωματικές και πνευματικές. Ο δάσκαλος-συντονιστής είναι πάντα κοντά για να βοηθά και να χαίρεται μαζί τους.

KiDitiras (7-14 χρονών)
Συντονίζει η Φαίδρα Φουρούλη σε συνεργασία με την Ευγενία Σιγαλού και καλεσμένη τη Λία Χαμηλοθώρη
Πάντα να συμπεριφέρεστε στο παιδί χρησιμοποιώντας τους καλύτερους τρόπους σας και να του προσφέρετε τον καλύτερο εαυτό σας .

Maria Montessori (1870-1952)
Ο σύγχρονος χορός, το γέλιο, οι βασικές αρχές χορογραφίας, ένα νόστιμο σπιτικό κέικ, μια βόλτα στη γειτονιά, η ωραία μουσική, τα ακροβατικά και ό,τι άλλο προκύψει από τις ανάγκες των παιδιών, θα διαμορφώσει σταδιακά μια συνυπεύθυνη ομάδα νεαρών πολιτών που χορεύουν με κοινό όραμα.
Ένα πιλοτικό μάθημα κίνησης και δημιουργικού χορού το οποίο, μέσα απο τη συνύπαρξη παιδιών από διαφορετικες ηλικίες, τους δίνει τη δυνατότητα έμπνευσης, αλληοϋποστήριξης και σωματικής έκφρασης.
Στο τέλος της χρονιάς, ανάλογα με την επιθυμία τους, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν μια χορογραφία μικρής διάρκειας ανοιχτή για το κοινό. Θα περάσουν απ’ όλη τη διαδικασία δημιουργίας, πρόβας και παραγωγής (σκηνικά, κοστούμια, φώτα, μακιγιάζ, μουσική κ.λ.π) και θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους επαγγελματίες καλλιτέχνες του Κινητήρα.
Σκοπός είναι το μάθημα και η διαδικασία της πρόβας να λειτουργεί ως βάλσαμο στην καθημερινότητά μας. Με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό όφελος των τεχνών επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα της τοπικής κοινότητας.

Η Ευγενία Σιγαλού είναι χορεύτρια και παιδαγωγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης(1999-2002) και παιδαγωγικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(1999-2005). Από το 2003 συνεργάζεται με την Αντιγόνη Γύρα, ως μέλος της ομάδας. Επίσης,έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους: Άρτεμη Ιγνατίου, Νατάσσα Ζούκα, Κική Μπάκα, Φώτη Νικολάου, Βάλια Παπαχρήστου, Μαρία Κολιοπούλου, καθώς και με παραγωγές του φεστιβάλ και του Μεγάρου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δασκάλα στο ελληνογερμανικό σχολείο Αthener Schule. Aπό το 2007 διδάσκει χορό σε ιδιωτικές σχολές.

Η Φαίδρα Φουρούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Μεγάλωσε στην Αργεντινή όπου και σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Τεχνών του Teatro Colon και στην Κρατική σχολή Teatro Municipal Gral. San Μartin του Μπουένος Άιρες. Ξεκινώντας τη χορευτική της σταδιοδρομία, παράλληλα, συνεχίζει την εκπαίδευση στη Νέα Υόρκη με σημαντικούς δασκάλους (μεταξύ άλλων Susan Klein, David Dorfmann, Wally Cardona) στις σχολές των Alwyn Nikolais, Merce Cunningham, Limon dance Studio, Movement Research. Στην επιστροφή της, τόσο στην Αργεντινή όσο και στην Ουρουγουάη μέσα από τα πειραματικά της κέντρα “La Usina Arte & Movimιento” και “Las Nautas” συνεχίζει να διδάσκει χορό και να πραγματοποιεί χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις. Το 2002 επιστρέφει στην Ελλάδα και έχει συνεργασίες με τις ομάδες Ad Lib, Ελατήριο, X-it, Νταλίκα, Sinequanon, Ομάδα11, Κι όμως κινείται, Equipoize κάνοντας παραστάσεις στην Αθήνα και σε Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ. Επίσης, το 2003-2004 δουλεύει στη χορογραφική ομάδα των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για τις τελετές έναρξης και λήξης. Επίσης, αφιερώνει σημαντικό χρόνο σε σεμινάρια για παιδιά τα οποία ονομάζει «ένα σώμα ένα δώρο». Πρόκειται για διερεύνηση της κίνησης μέσα από παιχνίδια αυτοσχεδιασμού. Έχοντας σαν σημείο αναφοράς τη μουσική, το χορό και τον προσωπικό τους ρυθμό, ανακαλύπτουν τις δικές τους δυνατότητες κίνησης, το προσωπικό τους δώρο-σώμα, μαθαίνουν τα όρια του και να νοιώθουν καλά με αυτό.

Η Λία Χαμηλοθώρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και ήταν από μικρή αθλήτρια της ρυθμικής και αργότερα για πολλά χρόνια του ακροβατικού συλλόγου ΓΑΣ Ειρήνη Περιστερίου.
Μετά την αποφοίτησή της από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» από όπου αποφοίτησε το 2010 με άριστα. Το 2011, έπειτα από εξετάσεις έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση για βελτίωση τεχνικής στις Βρυξέλλες του Βελγίου (Danscentrum Jette), όπου για δύο χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής και αυτοσχεδιασμού και συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες σύγχρονου χορού.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με σημαντικούς χορευτές και χορογράφους. Σα χορεύτρια έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Cie la ignorancia, Creo dance company, Paracoon, Krama, Transito κα), ήταν μέλος της ελληνικής συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Homme@home μέσω του κέντρου χορού Ι.Ρ.Ντάνκαν και σα βοηθός στην ομάδα Φora κλπ. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και partnering σε διάφορες σχολές.


Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
info@kinitiras.com

Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/KINITIRAStudio

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας